E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatayda kapandı---

Borsa İstanbul yatayda kapandı

Borsa İstanbul yatayda kapandı
11 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

İlk yarıda küresel piyasalara paralel satıcılı seyreden endeks, ikinci yarıda sanayi hisseleri ile toparladı ve günü %0.03 oranında düşüşle 103.118 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Yoğun veri gündemi ve haber akışının olduğu yeni haftaya başladık. Yurt içinde en önemli gündem maddesi 13 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın Beyaz Saray’daki görüşmesi olarak öne çıkarken, yine aynı gün FED Başkanı Powell’ın 2 gün sürecek sunumu takip edilecek. Buradan çıkacak mesajlar küresel piyasaların radarında olacak. FED Başkanı’nın vereceği faiz mesajları hisse senedi piyasalarında fiyatlamalarda etkili olabilir.

Asya borsaları, Hong Kong protestolarının ve Çin ÜFE verilerinin negatif etkisiyle satıcılı görünüm gösterdi. Ekonomistler, Çin’de hafta sonu açıklanan bu üretici yönlü enflasyon rakamlarının şirketlerin karlılığı üzerinde baskı oluşturduğu söyledi. ABD borsaları ise tatil nedeniyle kapalı.

Küresel piyasalarda son dönemde ABD-Çin ticaret görüşmelerinin iyimser rüzgarları eserken, ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları kafa karıştırdı. Trump Cuma günü, “iki ülke arasında tarifelerin geri çekilmesi konusunda fikir birliği yok” dedi.

Piyasalar yurt içinde yarın ödemeler dengesini, Perşembe günü ise sanayi üretimi verisini takip edecek.

Uzmanlar konsolide bilançolar ve solo bankalar için 2019 3. çeyrek bilançoların son açıklanma tarihinin bugün sona ereceğine vurgu yaptı. Bu durumda hisse bazlı hareketlerin ön plana çıkması bekleniyor.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Haftanın en önemli gündem maddesi Erdoğan-Trump görüşmesi olarak öne çıkarken, Borsa İstanbul yeni haftanın ilk gününe %0.22 oranında düşüşle 102.921 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,82 değer kaybetti, holding endeksi ise yüzde 0,13 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,25 ile madencilik, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

Geçen hafta genelinde, artan küresel risk iştahı ve ABD ile diplomatik ilişkilere yönelik iyimserlikle yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, cuma günü 104.000 puanın üzerini test etmesi sonrası etkisini artıran kar satışları geriledi. Endeks, günü yüzde 0,38 azalışla 103.153,20 puandan tamamlasa da haftalık bazda yüzde 4,76 değer kazandı.

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine ilişkin endişeleri artıran açıklamalar Avrupa'da da yatırımcıların risk iştahını azalttı.

Avrupa borsaları yeni haftaya satıcılı girdi

 

BIST GÜNÜN İLK YARISINDA DÜŞÜŞ KAYDETTİ

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 485,60 puan azalırken, toplam işlem hacmi 3,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,56, holding endeksi yüzde 0,10 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,71 ile madencilik, en çok gerileyen yüzde 2,99 ile ticaret oldu.

Analistler, öğleden sonra yurt içinde ve yurt dışında veri gündeminin zayıf olduğunu belirtti.

HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜ YATAYDA SON BULDU

Günün ilk yarısında küresel piyasalara paralel satıcılı seyreden endeks, günün ikinci yarısında sanayi hisseleri ile toparladı ve günü %0.03 oranında düşüşle 103.118 puandan tamamladı. Hacim 7.7 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 11/11/2019

DOLAR / TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.7754 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7599 lira, en yüksek 5.7953 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3730 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1035 seviyesinde. Gram altın 271 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.06 seviyesinde.

Dolar 5.80'in sınırından döndü!

BORSA İSTANBUL CUMA GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPANDI

BIST'de 4 günlük yükselişin ardından Cuma günü öğleden önce sınırlı kar satışları görüldü. Öğleden sonra yönünü yukarı çeviren endeks 104 bin bandını aşsa da Suriye açıklamaları sonrası günü %0.38 oranında düşüşle 103.153 puandan kapattı.

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

WİLLİAMS: FAİZLER ÖNGÖRÜLEBİLİR GELECEKTE DEĞİŞMEZ

New York Fed (Merkez Bankası) Başkanı John Williams, "öngörülebilir bir gelecekti" faizlerin değişmesini beklemediğini vurguladı.

Williams: Faizler öngörülebilir gelecekte değişmez

 

ÇİN-ABD TİCARET SAVAŞI HAFİFLEDİ, ÇEKİŞMELER SÜRECEK

Çin'in eski Maliye Bakanı Lou Jiwei, Çin ile ABD arasında ticaret savaşının yumuşamış olmasına karşın, dünyanın en büyük ekonomileri arasındaki çekişmenin süreceğini vurguladı.

Çin-ABD ticaret savaşı hafifledi, çekişmeler sürecek

 

KÜRESEL PİYASALAR YENİ HAFTADA YOĞUN GÜNDEME ODAKLANDI

Piyasalar, geçen hafta açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri azaltması ile pozitif seyrederken, bu hafta, ABD Başkanı Trump'ın azil süreci ve ticaret müzakereleri başta olmak üzere yoğun haber akışı takip edilecek.

Küresel piyasalar yeni haftada yoğun gündeme odaklandı

 

ASYA BORSALARI HONG KONG ÖNCÜLÜĞÜNDE GERİLEDİ

Asya'da endeksler Hong Kong'da artan gerilimle hisse senetlerinin düşmesiyle haftaya azalışla başladı.

Asya borsaları Hong Kong öncülüğünde geriledi

 

2020'DE FİNANSAL PİYASALAR İÇİN EN BÜYÜK RİSKLER NELER?

2020 yılında küresel piyasalar üzerinde ağırlığı olması öngörülen riskleri listesinde Brexit belirsizliği, artan servet eşitsizliği ve Trump'ın azli gibi konular 2020'de piyasalar için risk niteliği olan konular arasında değerlendiriliyor.

2020'de finansal piyasalar için en büyük riskler neler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kuşçu11 Kasım 2019 17:54

    105 bin geçilecekte üzerinde üç beş gün kapanacakta ben hisse alacağım başka türlü almam

  • şenol11 Kasım 2019 14:13

    herkes shortlamış olduğundan hemen düşürmezler. sahte yükseliş yapacaklar shortlar korkacak sonra 95 bine çakıverirler

  • ytd11 Kasım 2019 17:51

    95bine çakması için bir bahane lazim. bir haber vs olursa ona göre pozisyon alırız.

  • Recai11 Kasım 2019 13:35

    Ekonomik büyümenin %0 olduğu 2019 yılında borsanın seviyesi oldukça yüksek şuan.

  • 4n11 Kasım 2019 17:52

    borsa ekonomiyi çok da takmıyor. haberlerle ve gündemle inip çıkıyor