E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 100 binde tutunamadı---

Borsa İstanbul 100 binde tutunamadı

Borsa İstanbul 100 binde tutunamadı
05 Temmuz 2019 - 09:55 borsagundem.com

Bakan Albayrak'ın konuşmasından sonra çıkışa geçen BIST yukarıda 100.447 puanı test etti. Bu noktadan sonra kar satışı yiyen endeks haftanın son işlem gününü %0.25 oranında yükselişle 99.634 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

G-20 sonrası sert yükseliş ve küçük düzeltmenin ardından haftanın son işlem gününü bitirdik. Piyasalarda genel anlamda ılımlı bir hava söz konusu. Küresel düzeyde merkez bankalarının genişleyici politikalar yönünde sinyal vermesi ve G-20’de çıkan olumlu ticaret mesajları hisse senedi piyasalarını serinletici unsurlar oldu.

Günün ikinci yarısında ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisi öncesinde piyasalar temkinliydi.  Tarım dışı istihdam verisi, FED’in faiz indiriminin ne kadar olacağı konusunda bilgi vermesi açısından önem arz ediyor.

İstihdam verisi Fed faiz indirimi beklentilerini nasıl etkiledi?

ABD'de tarım dışı istihdam Haziran'da beklentiyi aştı

Borsa İstanbul’un duyarlılığının yüksek olduğu S-400 konusunda, teslimatın yaklaşmasının ABD-Türkiye cephesinden gelecek açıklamaları yoğunlaştırabilir. İki taraftan gelecek söylemler piyasaların radarında olacak.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.05 oranında yükselişle 99.427 puandan başladı. Bir süre yatay seyreden BIST, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmaları sonrası yükselişe geçti. Yükselişle bankacılık hisselerine gelen alım dikkat çekti. Albayrak CDS primlerinki düşüşe dikkat çekerek, cari açık fazlası ve tek haneli enflasyonlara yakınsanacağını belirtti. 

Bakan Albayrak'ın konuşması sonrası Borsa İstanbul yukarıda 100.163 puanı test etti.

Albayrak: Öncelik cari açık ve enflasyon

Borsa İstanbul gün ortasına %0.56 oranında yükselişle 99.942 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Bakan Albayrak'ın konuşmasından sonra çıkışa geçen BIST'de günün ikinci yarısında alımlar arttı. Endeks 100.447 puanı gördü. Bu noktadan sonra kar satışları görüldü ve BIST yeniden 100 bin puanın altına sarktı.

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü %0.25 oranında yükselişle 99.634 puandan tamamladı. Hacim 7. milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksi günü %3.80 oranında yükselişle kapatarak dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri 5/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 5/7/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:56 itibariyle 5.6275 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.5899 lira, en yüksek 5.6466 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3201 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1224 seviyesinde. Gram altın 252.5 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 18.98 seviyesinde.

Dolar primli seyrediyor

 

BORSA İSTANBUL DÜN YATAYDA KAPANDI

Borsa İstanbul'da G-20 sonrası sert yükselişin ardından kar realizasyonu devam etti. Endeks dün günü %0.02 oranında yükselişle 99.382 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul yatayda kapandı

 

ÇİN'DEN ABD'YE TAVIR DEĞİŞTİRMEME ŞARTI

Çin, ABD'nin ticaret müzakerelerinde yine tavır değiştirmesi halinde tarım ürünü almayacağı bildirildi.

Çin'den ABD'ye tavır değiştirmeme şartı

 

İŞTE ABD'NİN NÜKLEER SAVAŞ PLANI

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General Goldfein, bir nükleer saldırı halinde önce EUCOM Komutanı ile iletişime geçeceklerini, ardından yoğun karşı saldırı başlatacaklarını söyledi.

İşte ABD'nin nükleer savaş planı

 

ASYA'DA ENDEKSLER ABD'DEKİ TATİLİN ARDINDAN SAKİN SEYRETTİ

Asya hisse senetleri ABD'deki 4 Temmuz bağımsızlık kutlamaları sebebiyle borsanın tatil olmasından dolayı sakin bir kapanışa yöneldi.

Asya'da endeksler ABD'deki tatilin ardından sakin seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)