E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 100 bin sınırından döndü---

Borsa İstanbul 100 bin sınırından döndü

Borsa İstanbul 100 bin sınırından döndü
24 Ekim 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde 250 baz puan faiz indirmesinin ardından 101.238 puanı test etti. Endeks bu noktadan kazandıklarının birçoğunu vererek günü %0.56 oranında yükselişle 100.345 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Ekim ayının ilk yarısında Suriye operasyonunun getirdiği belirsizlikle kötü giriş yapan Borsa İstanbul’da ayın diğer yarısında göstergeler yeşile döndü. Eylül ayının son günlerinde 105 bin puan bandında yer alan endeks, Ekim’de bu belirsizlikle 93 bine kadar çekilmişti. Bu haftaki haber akışının olumlu seyretmesi endekste düşüşü sona erdirerek yeni bir yükseliş trendine girilmesine neden oldu.

Soçi’de gerçekleşen Erdoğan Putin mutabakatı ve ondan önce Türkiye’de gerçekleşen Erdoğan-Pence görüşmesi piyasalardaki belirsizliği dağıttı. Nitekim ABD ile iyi ilişkiler F-35’ler konusunda bile olumlu adımlar gelebileceği beklentisini arttı.

Hem ABD ile hem de Rusya ile sorunlarda anlaşma zemini oluşması yurt içinde risk iştahına pozitif yansıyor.

Dün akşam ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye yaptırımlar kalkacak" ifadesi TL varlıklar üzerinde hızlı bir etki gösterirken sonrasında ABD Hazine Bakanlığı ise Türkiye’ye yaptırımların kalktığını bildirdi.

Eylül ayında enflasyon verisinin tek haneye inmesine dış politikadaki ilişkilerde haber akışının Türkiye için oldukça pozitif seyretmesi eklenince TCMB’den güçlü bir faiz indirim beklentisi oldukça arttı. Beklenti 150-200 baz puan faiz indirimi olacağı şeklinde oluşurken, bazı ekonomistler daha sert faiz indirimi gelmesinin hiç de şaşırtıcı olmayacağını ifade etti.

Merkez Bankası saatler 14:00'ı gösterdiğinde PPK toplantısından çıkan faiz kararını açıkladı. Buna göre Merkez faizi 250 baz puan indirdi.

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı!

Bugün TCMB’nin yanında ECB’nin de toplantısı piyasaların radarında yer aldı. Piyasalarda TCMB'nın ardından saatler 14:45'i gösterdiğinde ECB'nin vereceği faiz kararı takip edildi. ECB faiz oranlarında beklentiye paralel davranarak bir değişikliğe gitmedi.

TCMB'den sonra ECB de faiz kararını açıkladı

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul, TCMB'nin PPK toplantısından çıkacak faiz kararının beklendiği yeni güne %0.66 oranında yükselişle 100.447 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,89 ve holding endeksi yüzde 0,67 yükseliş kaydetti. Tüm sektör endeksleri açılışta yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 1,13 ile bilişim oldu.

Avrupa borsaları bugün gerçekleştirilecek ECB toplantısı öncesi yükselişle başladı. Brexit konusundaki belirsizlik hisse senedi piyasalarındaki tepki alımlarını sınırlandıran en büyük etmen olarak dikkat çekiyor.

Avrupa borsaları günü yükselişle karşıladı


FAİZ KARARINA PİYASALAR SINIRLI TEPKİ GÖSTERDİ

Merkez faizi beklentilerin üzerinde 250 baz puan indirdi. Bu durum Borsa İstanbul'da ilk anlarda sınırlı satışlara neden olsa da kısa sürede endeks toparladı ve yukarıda 101.238 puanı test etti.

KAPANIŞA DOĞRU KAR SATIŞLARI GELDİ

Borsa İstanbul 101.238 puanı gördükten sonra bu noktadan sonra gelen kar satışlarıyla günü %0.56 oranında yükselişle 100.345 puandan tamamladı. İşlem hacmindeki artış bugünde sürerek 8.8 milyar liranın üzerine çıkıldı.

Günün önemli şirket haberleri 24/10/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 17:22 itibariyle 5.7693 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7300 lira, en yüksek 5,7794 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4161 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1112 seviyesinde. Gram altın 278.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.29 seviyesinde.

Dolarda beklentiler bir kez daha çöktü!


BORSA İSTANBUL PPK AREFESİNDE SERT YÜKSELDİ

Erdoğan-Putin görüşmesinde varılan mutabakatın ardından, dün Borsa İstanbul'da göstergeler yeşile döndü. Öğleden sonra ABD Başkanı Trump'ın konuşmasıyla yükselişini hızlandıran endeks günü %1.94 oranında kazançla 99.785 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul PPK arefesinde sert yükseldi

 

ABD HAZİNE BAKANLIĞI: TÜRKİYE'YE YAPTIRIMLAR KALDIRILDI

ABD Hazine Bakanlığı, Türk bakanlara ve Türk üretimi mallara uygulanan yaptırımların kaldırıldığını duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı: Türkiye'ye yaptırımlar kaldırıldı

 

BAKAN ALBAYRAK: REFORMLARI SÜRDÜRECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin, İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde 43. sıradan 33. sıraya yükseldiğini belirterek, "Reformlarımızı sürdüreceğiz. Türkiye'nin yatırım iklimini en üst seviyeye çıkaracağız." dedi.

Bakan Albayrak: Reformları sürdüreceğiz

 

ASYA'DA HİSSE SENETLERİ ALIŞ AĞIRLIKLI SEYRETTİ

Asya hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde çoğunlukla alış eğiliminde seyretti.

Asya'da hisse senetleri alış ağırlıklı seyretti

 

FED'İN PİYASAYA OPERASYONLARI HIZ KESMİYOR

Fed, ay sonu fonlama baskısının artmasından dolayı repo piyasası yoluyla müdahalesini artırdı.

FED'in piyasaya operasyonları hız kesmiyor

 

ABD BORSALARI BİLANÇO ETKİSİYLE GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPADI

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde yeni bir gelişme olmayınca New York borsasında yatırımcılar şirket bilançolarına odaklandı. Boeing ve Caterpillar ile elde edilen kazançlar çip üreticilerinin hisselerindeki düşüşle kısıtlandı.

ABD borsaları bilanço etkisiyle günü yükselişle kapadı

 

AVRUPA BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE KAPANDI

Avrupa borsaları haftanın üçüncü işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

ABD: TÜRKİYE’NİN S-400'LERİ KONUŞLANDIRMAMASINI UMUYORUZ

Trump’ın yaptırım açıklamasının ardından üst düzey bir Amerikalı yetkili, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’leri konuşlandırmamasını umduklarını söyledi. Yetkili "etnik temizlik" iddialarını da yalanladı.

ABD: Türkiye’nin S-400'leri konuşlandırmamasını umuyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)