E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 100 bin sınırından döndü---

Borsa İstanbul 100 bin sınırından döndü

Borsa İstanbul 100 bin sınırından döndü
17 Temmuz 2019 - 09:38 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın dün yaptığı S-400 açıklamaları G-20'deki söylemlerine benzer seyretti. Bu durum Borsa İstanbul'a tepki alımlarının sürmesi şeklinde yansıdı. Borsa İstanbul günü %1.81 oranında yükselişle 99.806 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye'nin sondaj faaliyetleri nedeniyle AB'nin getirdiği yaptırımlar sembolik olarak yorumlandı. S-400 teslimatına ilişkin Pentagon'un yapacağı toplantının iptal edilmesiyle ABD yönünden gelecek güçlü S-400 yaptırımları beklentisi azaltmasıyla Cuma günkü sert düşüşün ardından dün Borsa İstanbul'da tepki alımları görüldü.

S-400 konusunda ABD yetkilileri son olarak “F-35/S-400 birlikte olamaz” vurgusunu tekrarlarken, ABD Başkanı Trump’a Türkiye’ye S-400 konusunda CAATSA kapsamında yaptırım yapılması konusunda baskılar sürüyor. Pentagon ve Temsilciler Meclisi bu baskılarda başı çekiyor.

ABD Başkanı Trump’ın Çin ile ticaret görüşmelerine ilişkin açıklaması dikkat çekti. Trump alınacak daha çok yol olduğunu vurguladı ve daha fazla ek gümrük vergisi uygulanabileceğini söyledi. Bu durum küresel piyasalarda risk iştahını azaltan başlıca unsur olarak dikkat çekti.

Öte yandan Temmuz ayını ısıtacak gündemleri, merkez bankalarının alacağı faiz kararları oluşturacak. Özellikle FED, ECB ve TCMB’nın alacağı faiz kararları yurt içi piyasalar için büyük önem arz ediyor.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.40 oranında yükselişle 98.421 puandan başladı. Borsa İstanbul'da dün başlayan tepki alımlarına bugün bankacılık hisseleri de eşlik edince 99 bin puan aşıldı.

ABD Başkanı Trump'ın dün yaptığı S-400 açıklamaları G-20'deki söylemlerine benzer seyretti. Bu durum piyasalar tarafından pozitif algılandı ve Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi.

Borsa İstanbul gün ortasına %1.37 oranında yükselişle 99.373 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Borsa İstanbul günün ikinci yarısının ilk saatlerinde bankacılık hisselerindeki alımların öncülüğünde hızını artırdı. Endeks yukarıda 99.920 puanı test etti ve bu noktadan sonra bir miktar kar satışı yedi. 

Borsa İstanbul günü %1.81 oranında yükselişle 99.806 puandan tamamlayarak 100 bin sınırından dönmüş oldu. Hacim 7.1 milyar lirayı aşarak yüksek seyretti. Bankacılık endeksi günü %3.49 oranında yükselişle, sanayi endeksi ise %1.49 oranında yükselişle kapadı. 

Günün önemli şirket haberleri 17/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 17/7/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.6881 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6742 lira, en yüksek 5.7187 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3887 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1226 seviyesinde. Gram altın 259.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 18.76 seviyesinde.

Dolar 5.70'in altına sarktı

 

BORSA İSTANBUL DÜN TEPKİ ALIMLARIYLA YÜKSELDİ

Borsa İstanbul dün günü %0.96 oranında yükselişle 98.028 puandan tamamladı. Hacim 5.8 milyar lirayı aştı. Sanayi endeksi %1.24 artıda kapatırken bankacılık endeksi %0.69 oranında düşüşle tamamladı.

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi

 

POWELL: FED BÜYÜMEYİ DESTEKLEMEK İÇİN HAREKETE GEÇECEK

Fed Başkanı Powell, aşağı yönlü riskleri izlediklerini ve Fed'in büyümeyi desteklemek için harekete geçeceğini tekrarladı.

Powell: Fed büyümeyi desteklemek için harekete geçecek

 

WALL STREET BANKALARI FED'DEN NE BEKLİYOR?

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in bu ay sonundaki politika toplantısında son 10 yılın ilk faiz indirimine gidilmesinin neredeyse kesin olduğunu işaret etti.

Wall Street bankaları Fed'den ne bekliyor?

 

ESPER: TÜRKİYE'NİN S-400 ALMASI YANLIŞ BİR KARARDI

Mark Esper "Türkiye önemli bir NATO üyesidir, S400 almak yanlış bir karardı ve hayal kırıklığına uğrattı" açıklamasında bulundu.

Esper: Türkiye'nin S-400 alması yanlış bir karardı

 

ABD BORSALARI TRUMP'IN ÇİN AÇIKLAMASIYLA DÜŞTÜ

Trump'ın Çin'e yeni tarife açıklaması ABD borsalarına satış ağırlıklı bir gün yaşattı. 3 ana endeks de günü ekside kapadı.

ABD borsaları Trump'ın Çin açıklamasıyla düştü

 

ASYA BORSALARI YÖN BULMAKTA ZORLANDI

Asya'da endeksler Çarşamba günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi.

Asya borsaları yön bulmakta zorlandı

 

TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDEN TRUMP'A KINAMA

Temsilciler Meclisi, Kongre üyelerine yönelik ırkçı söylemleri nedeniyle ABD Başkanı Trump'ı kınayan tasarıyı kabul etti.

Temsilciler Meclisi'nden Trump'a kınama

 

TRUMP'TAN S-400'LERLE İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Donald Trump, Barack Obama döneminde Türkiye'ye Patriot'ların satılmamasının yanlış olduğunu, bununla beraber, Rusya'dan S-400 alması gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacaklarını söyledi.

Trump'tan S-400'lerle ilgili kritik açıklamalar

 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NDEN YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Ortagus, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin "Dışişleri Bakanı ve Başkan CAATSA kapsamındaki bütün seçenekleri değerlendiriyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden yaptırım açıklaması

 

TRUMP: ABD'NİN ÇİN'LE TİCARET ANLAŞMASI YAPMAK İÇİN HALA ÇOK YOLU VAR

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Çin'le ticaret anlaşması yapmak için hala çok yolu olduğunu söyledi.

Trump: ABD'nin Çin'le ticaret anlaşması yapmak için hala çok yolu var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)