E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa için bu veriler önemli---

Borsa için bu veriler önemli

Borsa için bu veriler önemli
16 Ocak 2014 - 08:50 borsagundem.com

Teknik açından endeksin 68.000 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda 70.000 direncini hedeflemesi olası görünüyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
"ABD TÜFE verileri önemli…
BİST 100 endeksi dün 67.557 – 68.542 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü 68.134 puan seviyesinden yatay kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 0,35 değer kaybederken  sanayi endeksi de yüzde 0,44 değer kazanmıştır.ABD tarafında açıklanan ÜFE verisi beklenti olan yüzde 1,1’in üzerinde yüzde 1,2 olarak, New York imalat endeksi ise beklenti olan 3,75’in üzerinde 12,51 olarak gelmiştir. Ayrıca FED’in yayımladığı Bej Kitap’ta ülkede ılımlı büyümenin olduğu ifade edilirken, bu büyümeyi tüketicilerin tatil harcamaları, işgücü piyasasındaki iyileşme ve imalat sanayinin toparlaması desteklemektedir açıklamasına yer verildi. Bir diğer olumlu gelişme ise ABD’de Temsilciler Meclisi’nin ABD hükümetini 30 Eylül’e kadar finanse edecek 1,1 trilyon dolarlık harcama tasarısını kabul etmesiydi. Olumlu gelen veriler, Dünya Bankası’nın büyüme tahminini yukarı yönlü revize etmesi, ayrıca Bank of America’nın beklentilerin üzerinde gelen kar rakamı ile FED Bej Kitap desteği ile ABD endeksleri alıcılı seyretmiştir Avrupa tarafında ise Dünya Bankası’nın Avrupa büyümesini yukarı yönlü revize etmesi ve Burberry’nin kar sıçraması ile yükseliş hakim olmuştur. Almanya 4. Çeyrek GSYH hesaplamasının ise beklentilerin altında kaldığı görülmüştür.
Asya tarafı ise Japonya verisi öncesi alıcılıydı. Düşük gelen Japonya üçüncül sanayi aktivite endeksi verisinin etkisiyle Nikkei endeksi düşüşe geçerken, Asya’nın genelinde olumlu bir hava görülüyor. Gelişmekte olan ülke piyasaları da Brezilya’nın 6. defa faiz artırımı yapması sonrasındaki seyirde pozitif sınırlar içerisinde işlem görüyor.
Yurtiçinde dün işsizlik oranı verisi takip edilmiştir. İşsizlik oranı ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,6 puan artarak yüzde 9,7 seviyesine ulaşmıştır. Haber akışı ve yurtdışı gelişmelere bağlı olarak BİST’te yatay görüntünün oluştuğunu söyleyebiliriz.
Bugün ABD tarafında TÜFE, haftalık işsizlik başvuruları, devam eden işsizlik başvuruları, Philadelphia FED imalat endeksi, TIC uzun vadeli net sermaye akışı verileri ile FED Başkanı Bernanke’nin konuşması takip edilecekken Euro Bölgesi’nde TÜFE ile Almanya TÜFE verisi takip edilecektir. Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmamaktadır.
Teknik açından endeksin 68.000 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda 70.000 direncini hedeflemesi olası iken, 68.000 aşağısında kalınması endekste 66.000 desteğine doğru satışlar getirebilir. 66.000 desteği aşağısına sarkılması ise endekste satış baskısını artırabilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 70.000/72.500/74.000  destek seviyeleri 68.000/66.000/64.500 olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)