E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul PPK arefesinde sert yükseldi---

Borsa İstanbul PPK arefesinde sert yükseldi

Borsa İstanbul PPK arefesinde sert yükseldi
23 Ekim 2019 - 09:55 borsagundem.com

Erdoğan-Putin görüşmesinde varılan mutabakatın ardından, Borsa İstanbul'da göstergeler yeşile döndü. Öğleden sonra ABD Başkanı Trump'ın konuşmasıyla yükselişini hızlandıran endeks günü %1.94 oranında kazançla 99.785 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalarda dünün en önemli gündem konusu Soçi’de gerçekleşen Erdoğan-Putin görüşmesiydi. Piyasalar bu görüşmenin etkisiyle dün günü artıda kapattı. Zirvede imzalanan mutabakat çerçevesinde yeni bir harekâta gerek kalmadığı mesajı hâkim görünürken, hem ABD ile hem de Rusya ile sorunlarda anlaşma zemini oluşması risk iştahına pozitif yansıyor.

Milli Savunma Bakanlığı ABD ile varılan mutabakat nezdinde teröristlerin bölgeden çekilmesinin tamamlandığını bildirirken, Türkiye ile Rusya arasındaki kritik görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 10 maddelik tarihi mutabakatı açıkladı.

Türkiye ve Rusya arasındaki 10 maddelik anlaşma

Merkez Bankası kritik faiz kararını yarın verecek. Eylül ayı itibariyle enflasyonun yüzde 9,26’ya kadar düşmesi, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun güçlü bir faiz indirimi konusunda elini rahatlatıyor.

Faiz indirimi konusunda Merkez'in eli rahat

Dünyanın iki güçlü ülkesi ABD ve Rusya ile iyi giden ilişkiler enflasyon verisinin tek haneye inmesiyle birleşince güçlü bir faiz indirim beklentisi oldukça kuvvetlendi. Beklenti 150-200 baz puan faiz indirimi olacağı şeklinde oluştu.

Asya’da hisse senetleri dün yatırımcıların küresel ekonominin sağlığı için jeopolitik gelişmeleri ve bilanço rakamlarını izlemeye devam etmeleriyle yataya yakın karışık seyretti.

Avrupa piyasaları Brexit merkezli yön arıyor. İngiltere Parlamentosu'nun Brexit anlaşmasını 3 gün içinde Avam Kamarası'ndan geçirmeyi amaçlayan önergeyi reddetmesi Brexit yönlü belirsizlikleri kamçılarken, yatırımcıları ‘bekle-gör’ stratejisine itiyor.

Wall Street endeksleri’de Brexit’teki karışıklıktan nasibini aldı. ABD’de endeksler Çin ile ticaret haberleri ve olumlu şirket bilançolarıyla yükselişle başladığı günü dün Brexit şokuyla ekside kapadı.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul Erdoğan-Putin görüşmesinde varılan mutabakatın ardından yeni güne %0.93 oranında yükselişle 98.799 puandan giriş yaptı.

Açılışta, bankacılık endeksi yüzde 1,35 ve holding endeksi yüzde 0,91 yükseliş kaydetti. Tüm sektör endeksleri açılışta yükselirken, en fazla kazandıran bankacılık oldu.

Analistler, Suriye konusunda Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında dün akşam imzalanan mutabakatın ardından TL varlıklar üzerindeki baskının ortadan kalktığını belirterek, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararının yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade etti.

Brexit gelişmelerinin gündemin odağındaki yerini koruduğu Avrupa borsaları, güne düşüşle başladı. Brexit belirsizliğinin sürmesi Avrupa piyasalarında risk iştahını azaltıyor.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

BORSA GÜNÜN İLK YARISINDA YÜKSELDİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 1.271,35 puan artarken, toplam işlem hacmi 3,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,59 ve holding endeksi yüzde 1,22 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri açılışta yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 2,98 ile tekstil, deri oldu.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Erdoğan-Putin görüşmesinde varılan mutabakatın ardından, yükselen Borsa İstanbul'da öğleden sonra ABD Başkanı Trump'ın konuşmasıyla yükseliş hızlandı.

ABD Başkanı Trump, "Türkiye-Suriye sınırında büyük başarı, güvenli bölge oluşturuldu" dedi ve ekledi, "Suriye ile ilgili TSİ ile 18:00'de Beyaz Saray'da açıklama yapacağım."

Trump: Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge kuruldu

ABD ve Çin arasında yürütülen ticaret müzakerelerine ilişkin iyimserliğe karşın Brexit belirsizliğinin sürmesi ve ekonomik aktivitedeki yavaşlamaya işaret eden veriler, ABD'de pay piyasalarının karışık bir seyir izlemesine neden oldu.

ABD'de endeksler karışık seyirle açıldı


BORSA İSTANBUL 100 BİN SINIRINDAN DÖNDÜ

Erdoğan-Putin görüşmesinde varılan mutabakatın ardından, Borsa İstanbul'da göstergeler yeşile döndü. Öğleden sonra ABD Başkanı Trump'ın konuşmasıyla yükselişini hızlandıran endeks günü %1.94 oranında kazançla 99.785 puandan tamamladı. Hacim 7.9 milyar lirayı aşarak hafta ortalamasının üstüne çıktı. Bankacılık endeksi %2.27, sanayi endeksi %2.06 oranında artıda kapatarak yükselişte başı çektiler. Piyasalar yarın TCMB'nın PPK toplantısından çıkacak faiz kararlarına odaklandı.

İşte şirketlerin 3. çeyrek kâr beklentileri

Günün önemli şirket haberleri 23/10/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 18:05 itibariyle 5.7577 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7525 lira, en yüksek 5,8119 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4032 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1116 seviyesinde. Gram altın 276.5 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.75 seviyesinde.

Dolar mutabakatın ardından gevşedi

 

BORSA İSTANBUL DÜN YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul dün günü %0.58 oranında yükselişle 97.886 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi günü %0.76, sanayi endeksi ise %0.51 oranında artıda kapattı. Hacim 6.3 milyar lirayı aştı.

Borsa İstanbul dün yükselişle kapandı

 

MSB: YENİ BİR HAREKÂT İCRA EDİLMESİNE GEREK KALMAMIŞTIR

MSB, ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde YPG'nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığını bildiren açıklamasında, "Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek" denildi.

MSB: Yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır

 

TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA SURİYE MUTABAKATI

Erdoğan, YPG'ye verilen sürenin 23 Ekim saat 12'de sona ereceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, 150 saat sonunda Suriye sınırında Ruslarla birlikte ortak devriyelerin başlatılacağını açıkladı.

Türkiye ile Rusya arasında Suriye mutabakatı

 

TRUMP'TAN SURİYE TWEET'İ: HABERLER İYİ

ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye, Suriye ve Orta Doğu'ya ilişkin iyi haberler geliyor gibi. Daha başka bilgiler de gelecek." açıklamasında bulundu.

Trump'tan Suriye tweet'i: Haberler iyi

 

ESPER: NATO MÜTTEFİKİ BİR ÜLKEYE KARŞI KÜRTLERİ SAVUNMA GÖREVİMİZ YOK

ABD Savunma Bakanı Esper, "Uzun süredir NATO müttefiki olan bir ülkeye karşı Kürtleri (YPG/PKK) savunmak ya da otonom bir Kürt devlet kurabilsinler diye onlara yardım etmek üzere görevlendirilmedik" dedi.

Esper: NATO müttefiki bir ülkeye karşı Kürtleri savunma görevimiz yok

 

TUSK: LİDERLERDEN BREXİT'İN ERTELENMESİNİ İSTEYECEĞİM

AB Konseyi Başkanı Tusk, İngiliz hükümetinin Brexit anlaşmasını 3 gün içinde Avam Kamarası'ndan geçirmeyi amaçlayan önergenin reddedilmesinin ardından açıklama yaptı: Anlaşmasız Brexit'i önlemek için liderlerden süre isteyeceğim.

Tusk: Liderlerden Brexit'in ertelenmesini isteyeceğim

 

ASYA BORSALARI YATAY SEYRETTİ

Asya’da hisse senetleri yatırımcıların küresel ekonominin sağlığı için jeopolitik gelişmeleri ve bilanço rakamlarını izlemeye devam etmeleriyle yataya yakın karışık seyretti .

Asya borsaları yatay seyretti

 

ABD BORSALARI BREXİT OYLAMASI SONRASI DÜŞTÜ

Wall Street endeksleri, Çin ile ticaret haberleri ve olumlu şirket bilançolarıyla yükselişle başladığı günü Brexit şokuyla ekside kapadı.

ABD borsaları Brexit oylaması sonrası düştü

 

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları haftanın ikinci işlem gününü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memsa zedeler23 Ekim 2019 18:37

    bu memsa cı dolandırıcıları kime şikayet etcez.. namuszuslar.. küçük yatırımcıyı dolandıran dolandırıcı üç kağıtçılar.. devlet bu adamlara gereğini yapsın.

  • gnçlk : ))23 Ekim 2019 17:53

    Rusya adım attı. ama abd çokdan adım atmıştı. Rusya ya karşı zafer ABD nindir. stratejımız uyumlu suruyor... demek zorunda trump : )) saat 18:00 de bu olacak ... ay yarışı gibi :D uzay yarışı gibi :D nükleer yarış gibi :D suriye yarışı ... iç gündeme gövde gösterisi bekliyorum Trumpdan 

  • kumarcı23 Ekim 2019 17:24

    Sarı yumurcak good dese de BIST İstanbul yükselse...

  • sefer23 Ekim 2019 16:08

    vay arkadaş borsamız trumpet kafaya bağlı hareket ediyor.

  • Pala23 Ekim 2019 14:08

    Borsa 104.000 iken nakde geçenler ne düşünüyor acaba. Dolar o zaman 5.60ti

  • Mehmet yılmaz 23 Ekim 2019 14:50

    Doları 5.80den bozdurup yavaştan borsaya geri döndüler. Endeks 100u bulsun yine aynısını yapacaklar.adamlar ekonomiyi dalga dalga ... afedersin. Merkez bankası da isteyene dolar isteyene faiz 'ne istiyorlarsa veriyor '

  • Yalnız23 Ekim 2019 10:19

    70 bine gelince alcam deyip gün sayan bi hıyar vardı.Bekle 105 binde alırsın.

  • :)23 Ekim 2019 13:30

    benim de ara ara aklıma geliyor o arkadaş