E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü düşüşle tamamladı ---

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı
23 Mart 2022 - 10:04 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,26 değer kaybederek 2.183,10 puandan tamamladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,08 puan ve yüzde 0,46 değer kazanarak 2.198,89 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,38 ve holding endeksi yüzde 0,50 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,89 ile orman, kağıt, basım, en çok kaybettiren yüzde 2,57 ile turizm oldu.

Borsa günün ilk yarısında  2.187,67 puana geriledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,05 azalışla 2.187,67 puana geriledi.

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 1,14 puan değer kaybederek 2.187,67'ye indi. Toplam işlem hacmi 14,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,41 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,20 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,16 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 4,72 ile turizm oldu.

Borsa günü 2.183,10 puandan tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,26 değer kaybederek 2.183,10 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,71 puan azalırken, toplam işlem hacmi 33,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,24 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,08 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,27 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 5,66 ile turizm oldu.

Bu arada, Borsa İstanbul AŞ, BIST 50 endeksinde yer alan paylarda, bugünkü seansta da açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı uygulanacağını duyurdu.

BIST 100 endeksi, dün temettü etkisiyle güne düşüşle başlamasının ardından güçlenen ve genele yayılan alımlarla yükselişe geçti ve günü yüzde 0,63 artışla 2.188,81 puandan tamamladı.

Analistler, getiri arayışındaki yatırımcıların pay piyasalarına yönelmesi ile küresel çapta borsalarda pozitif bir seyir izlendiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirten analistler, bugün ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupa'daki temaslarından gelecek haber akışının yanı sıra ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının takip edileceğini bildirdi.

Yarın ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini ifade eden analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti ve Japonya Merkez Bankası toplantı tutanaklarının piyasaların odağında olacağını aktardı.

Analistler, veri gündeminde yurt içinde TCMB haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Euro Bölgesi, Almanya ve İngiltere'de açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının öne çıkacağını dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.220 puanın direnç, 2.130 puanın destek konumunda bulunduğunu kaydetti.
 

Altında Fed baskısı

 

Dolarda yatay seyir sürüyor

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

ABD petrol stoklarında düşüş fiyatları yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Numan23 Mart 2022 23:06

    Çıldırmış bir enflasyon batık ekonomi varken borsa zor düşer.

  • Mucise Reis ;)23 Mart 2022 13:46

    İnanılır gibi değil. Kur korumalı zımbırtı sistemi övenler, hala aynı tv de ve bu sefer övmemeye başladı :D ya Tv ler o kadar boş insanlara kalmış ki. geçmişinde bir başarısı olmayan prof mrof unvanı nasıl almışsa artık :D çıkıyor vır vır vır anlatıyor. Sonra bir şeyler yuvarlıyor, Yani işsiz kalma korkusu yüzüne, insana kul olmuş insanlar kaynıyor ortalık da. Bir ülke böyle zırvalıklar ile asla kalkınmaz. Bak emekli 1 litre yağ alamıorum, 1 kg et alamıyorum diyor. Gerçekler kabul edilmeden, asla çözüm üretilmez. keşke mazot 8 tl oldu pahalı. bu bir gerçek diyip o tvlerin paralı kula kul olmuşları çözüm üretebilseydi şuan mazot 12 tl olabilirdi. yağ 100 tl olaiblirdi... Uçakana alkış, kaçana alkış, alkışa alkış... Allah herkesleri kula kul olmayacak meslekler atasın. Dışarıdan o kişiler saygın olmayan, küçük ve acınacak halde olduklarını bir gün görecekler. emekliye çok yazık gerçekten. ekmek sırası yağ kuyruğu et sırası. elin emeklisi dünyayı gezer bizimki ucuz market gezer..

  • Gmm23 Mart 2022 12:11

    Allah sız işbankası yeter bırak şu Anadolu sigortanın yakasını. Senin yüzünden borsadan iğrendim.

  • Murat 23 Mart 2022 23:07

    Rusyadaki sigorta işleri yüzünden hocam

  • Yargıç23 Mart 2022 10:50

    Henüz etkisi gerçek manada hissedilmedi yaşanan arkadan gelecek olanın ilk dalgası,ruslar ellerindeki kozun önemini bildikleri için böyle bir harekata başladılar ve istemesekde haklı oldukları bir konu var oda petrol ve gaz,dünya rusyadan petrol ve gaz alımını durdurduk diyebilir hatta kimse bir metreküp bile almaz ancak bunun sonucunda şu olacaktır,petrol 250-300 doları geçer ortalık silahlı savaştan ekonomik savaşa evrilir ve gelecek kış dışa bağımlı olanlar için belkide en kötü kış olur fiyatlar uçar enin olun bırakın asgari ücretliyi bugün maaşı 10 bin lira olan birisi bile bağırmaya başlar elbette bu bizim elimizde olan bir şey değil global bir krizdir işte bu nedenle Türkiye iki ülkeden de vaz geçmiyor taraf olamayız yukarıda ki durum gerçekleşirse batan batana resesyona giren girene olur….!

  • Mucise Reis ;)23 Mart 2022 10:15

    ekrnaı az islerim az trade ederim diyenlere...Kaliteli kağıtlardan sepet yapın. Langırtılardan uzak durun. Temettü veren kurumsallar hedefiniz olsun. atıyorum 10 bin tl var . (7 bin)  5 tane temettulu kaliteli yıllardır üretimi her ortamda  süreden kağıt olsun. otomobil, demir, çelik, Ekmek gibi, su gibi dünyanın ihtiyacı olan sektör olması çok önemli. kalan 3 bin tl ilede hedefin trade olacak. amaç şu... kağıt  5 bin tl aldın, 5 bin üzeri kar yapıp kasana atacaksın.  hedefim 5,500 tl mesela. hoop 500 kar nakit. hedef 5 bin nakit. yüzde  yüz kar olacak. ... atıyorum 5 den aldın x oldu 3 .. bunu asla 5 olacak diye bekleme. izle grafik esberle   3 oldu 4  o zman sat.. düştü  e o zaman al.. 5 olmazsa olmasın. bir noktada çevir malı, maliyete ulşacaksın, zaten kar larıda çekıyordun paranı 5 bin yap yeniden başla... KALİTE KAĞIT AL UNUT SEPET. YABANCI  - x  gün GELECEK...