E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa güne nasıl başlar?---

Borsa güne nasıl başlar?

Borsa güne nasıl başlar?
24 Ocak 2020 - 09:18 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 endeksinin güne alımlarla hareketlenerek başlaması beklentisi ön plana çıkıyor

Güne satış baskısıyla başlayan, gün içinde ise dalgalı bir seyir izleyen endeks, kapanışını da günlük %0,17 değer kaybıyla 122,540 seviyesinden gerçekleştirdi. Bankacılık endeksinde değer kaybı dün de devam ederken, sanayi endeksi ise yatay seyrini sürdürdü. İşlem hacmi ise 12 mlr TL seviyesinde gerçekleşti.

Yurt dışı piyasalarda Çin'den dünyaya yayılan virüsün yarattığı tedirginlik dalgalı seyirlere neden oldu.

Avrupa piyasaları dün satış baskısıyla günü tamamlarken, ABD piyasalarında karışık kapanışlar gözlendi.

Avrupa Merkez Bankası dün faizlerde değişime gitmediğini açıklarken Başkan Lagarde faiz kararı ardından yaptığı açıklamada, enflasyon beklentisi göstergelerinin istikrar kazandığını ve enflasyonu artırmak için teşvik ihtiyacı olduğunu belirtti.

İngiltere'nin 31 Ocak'ta AB'den ayrılmasına ilişkin tasarı da, Kraliçe'nin onayıyla yürürlüğe girdi. İçeride ise ocak ayı tüketici güveni verisi aralık ayı verisinin hafif üzerinde 58,82 seviyesine yükseldi.
Yurt dışı piyasalar bugün Avro Bölgesi ve ABD'de açıklanacak imalat PMI verisini takip edecek. Çin piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalıydı. Sabah Japonya piyasaları yatay seyrediyor. Vadeli endeksler, ABD piyasalarının yatay, Avrupa piyasalarının ise güne alımlarla başlayacağına işaret etmektedir.

BIST-100 endeksinin bugüne alımlarla 123,000 seviyelerine doğru hareketlenerek başlamasını bekliyoruz. Günün devamında 124,000 yine en önemli direncimiz olacak. Gerilemelerde ise 122,000 destek olarak takip edilmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eee24 Ocak 2020 09:29

    Onu bunu bilmem ama, çok ağlayan küçükler olacak. Alternatif yatırımlar ve faizlerin cazibesini yitirdiği şu günlerde, borsada heni hesap açanlar var. Malesef ki, borsa konusunda eğitimsiz ve bilgisiz bu kişiler... langur lungur kağıtları çok sevdi. tavan görende var, ilk kez yüzde 10 kazan yapanda... ama bu kazançlar dağa çok bist 30 dan değil, yerli oyuncunun kağıtları kaldırdığı garip gurup kağıtlar... ilk kez borsaya girenlerinde  ayrım yapamadığını düşünülünce , bazıları çok fena kilit yiyecek bu kağıtlarda, uzun süre zararda kağıtta kilitlenecek...

  • r.er24 Ocak 2020 22:05

    bilmiyen biri bile borsada şuan batmaz şuan istambul borsası ıyı turkiyede 100 de 2 avrupada 100 de 50 oynuyolar insanları korkutmayın