E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa güne düşüşle başladı---

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa güne düşüşle başladı
09 Ocak 2014 - 09:36 borsagundem.com

Borsa İstanbul güne yüzde 1,40 oranında düşüşle başladı, dolar/TL tekrar 2,19 seviyesinin üstüne çıktı

Borsa İstanbul açılışta 0,90 oranında düşüşle başlamasının ardından, gelen satışlarla 66.272 seviyesine kadar geriledi. Endekste düşüş yüzde 1,50'u geçti. Bankacılık sektörü yüzde 1,43, holding sektörü yüzde 1,57 düştü.

Dün piyasalarda başlayan satış eğilimi bugünde devam etti. Dünyaca ünlü iki yatırım bankasının Türk hisse senedi piyasası için tavsiye düşürme önerilerinin ardından, dün öğleden sonra açıklanan Amerikan Özel sektör istihdam dataları da 238 bin ile beklenti olan 200 binin üzerinde geldi.  Yatırım kuruluşlarının raporlarıyla başlayan satışlar, beklentilerden iyi gelen istihdam datası FED’in varlık alım programını beklenenden daha hızlı azaltacağı ve faiz artırımına daha erken başlayabileceği beklentisi ile dahada hızlandı. ABD'de veriler sonrası faizler yükselme eğilimine girdi. Gelişmekte olan piyasalarda endişelerin artması borsalarda satışlara neden oldu.

Döviz tarafında da erken saatlerde başlayan yükseliş dolar/TL kurunun 2,19'un üzerine çıkmasına neden oldu. Dolar/TL kurunda en yüksek seviye 2,1949 ile hafta başında görülmüştü. Euro/TL ise 2,9814 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, bugün yoğun veri takvimi ve özellikle Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ile Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, BIST 100 endeksinde haftanın ilk iki işlem gününde gerçekleştirdiği yükselişin düzeltme seviyeleri olan 66.000 ve 65.000 seviyelerinin takip edileceğini kaydediyor. Endeksin 67.200 puanın üzerine yükselebilmesi durumunda negatif havanın azalabileceğini ifade eden analistler, dolar/TL paritesinin seyrinin de gün içinde öne çıkacağını vurguluyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsamani09 Ocak 2014 10:11

    Ne yaparsanız yapın bu sefer elimdeki malları alamayacaksınız !!! Burası borsa için 2014 yılı dip noktası parası olan mal alsın beyler , şimdi tam zamanı tren kalkıyor , son vagona binmeyin ilk vagona binin benden söylemesi ...

  • Trader-man09 Ocak 2014 10:08

    Bu kadar sat raporu karşısında ne bekliyordunuz ki ? anlaşılan seçimlere kadar bize huzur yok !Bıktık artık bu raporlardan ... Gerçekle hiç ilgisi olmayan hayal ürünü düzmece rapor bunlar dünkü sanayii üretimi artışı görmezden geliniyor . Amaç satış baskısı ile k. yatırımcının korkutulup elindeki malları çarpmak ... Bunu bilmeyen var mı ? Bu kez kendilerini kandırırlar ancak !!!