E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa güne alıcılı başladı---

Borsa güne alıcılı başladı

Borsa güne alıcılı başladı
24 Şubat 2014 - 09:35 borsagundem.com

Borsa İstanbul yeni haftaya açılış seansında yüzde 0,24 yükselişle 64.024 puandan başladı

Borsa İstanbul yeni haftaya hafif yükselişle başladı. Geçtiğimz haftayı 63.885 puandan kapatan endeks hafif çaplı yükseliş yaşadı.

Küresel piyasalar genel olarak veri takviminin hareketlendiği haftaya pozitif bir görünümle girerken, yurtiçi piyasalar Hazine'nin bugün başlayacak ve gelecek haftaya kadar devam edecek ihale maratonuna odaklandı.

Küresel piyasalar, geçen hafta genel olarak yatay bir seyir izlerken, bu hafta ABD ve Avro Bölgesinde açıklanacak makroekonomik veriler öncesinde pozitif görünümü korudu. 

ABD'de Dow Jones endeksi geçen haftanın son işlem gününü yüzde 0,19 oranında sınırlı bir düşüşle tamamlarken, haftalık bazda ise 16.000 - 16.200 bandı arasında yatay bir seyir izledi. ABD'de geçen hafta açıklanan makroekonomik veriler ekonomik aktiviteye yönelik endişelerin ortaya çıkmasına neden olurken, bu hafta da veri trafiğinin yoğun olduğu görülüyor.

Avrupa tarafında, yükseliş eğilimindeki avro/dolar paritesi ve deflasyon risklerinin konuşulduğu ortamda pozitif görünümü koruyan hisse senedi piyasaları dikkati çekiyor. Almanya'da DAX endeksi cuma günü yüzde 0,4, Fransa' da CAC 40 endeksi yüzde 0,59, İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,37 oranında yükseliş kaydederken, bugün Avro bölgesi ocak ayı TÜFE ve Almanya'da şubat ayı IFO güven endeksi piyasaların odak noktasında olacak.

Yurtiçinde ise geçen hafta yatay bir seyir izleyen döviz kurlarına karşın BIST 100 endeksi yüzde 1,54 oranında yükseliş kaydetti. Bu hafta özellikle Hazine'nin düzenleyeceği ihalelerin piyasalar tarafından takip edileceğini ifade eden analistler, sermaye akımlarının yavaşladığı ortamda yaklaşık 31 milyar lira tutarında borç ödeyecek olan Hazine'nin düzenleyeceği ihalelere gelecek talep ve oluşacak faiz oranlarının takip edileceğini belirtiyor. Analistler, döviz kurlarının seyrinin de piyasaların yönü açısından izleneceğini vurgulayarak, BIST 100 endeksinde 63.000 ve 61.000 seviyelerinin destek, 65.000 - 65.500 aralığının ise güçlü direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Hazine, 26 Şubat ve 5 Mart'ta gerçekleştireceği toplam 30 milyar 779 milyon liralık iç borç ödemesine karşılık bu hafta 5, mart ayının ilk haftasında da 5 tane olmak üzere yoğun bir ihale maratonuna başlıyor. Hazine bugün 5 yıl vadeli sabit kuponlu ve 7 yıl vadeli değişken faizli TL cinsi tahvil ihalesi düzenleyecek.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

11.00 Almanya şubat ayı IFO iş ortamı güven endeksi 

12.00 Avro Bölgesi ocak ayı TÜFE 

14.30 Türkiye, şubat ayı reel sektör güven endeksi 

14.30 Türkiye şubat ayı kapasite kullanım oranı

17.30 ABD şubat ayı Dallas Fed imalat endeksi 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)