E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa Gündem’den iftiralara yanıt---

Borsa Gündem’den iftiralara yanıt

Borsa Gündem’den iftiralara yanıt
02 Haziran 2014 - 14:31 borsagundem.com

Gen Yatırım Holding bugün Müjdat Uslu imzasıyla ‘iftira’ dolu hezeyanla kaleme alınmış bir açıklama yayınladı. Ama gerçekleri sakladı… İşte doğrular…

Müjdat Uslu imzasıyla Gen Yatırım Holding “Kamuoyu ve otoritelere önemli duyuru” başlığıyla Borsagundem.com ve Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Pala hakkında bazı iddialara yer verilmiştir. Belli ki ortaklarını, yatırımcılarını kandırırken, oyalarken suçüstü yakalanmış bir insanın panik havasıyla kaleme alınmış, her satırı hezeyan dolu, iftira ve yalan beyanların bulunduğu açıklamada, son birkaç aydır olumsuz, yalan ve yanıltıcı haberlerin yayınlandığı iddia edilmiştir. Borsagundem.com hakkında bazı önemli belge ve bilgileri olduğu gibi ilkeli, dürüstçe vereceği duyurulmuştur. Ancak maalesef ucu sermaye piyasalarının canına kast eden hatalarını örtmek için çok ucuz bir yol tercih edilmiştir. Yapılan açıklamalar ilkeli ve dürüstçe verilmediği için de yanıt verme ihtiyacı doğmuştur. 

HABERLERİMİZ BELGELERE DAYANMAKTADIR

Belirtildiği gibi Borsagundem.com, Genpower ile ilgili haberleri son birkaç aydır değil birleşme ve satın alma konusu gündeme geldiği tarihten itibaren belgelere dayanarak ve KAP açıklamalarını baz alarak yaklaşık bir yıldır yayınlamaktadır. Sadece Genpower değil halka açık tüm şirketlerle ilgili haberler borsagundem.com’da yayınlanmaktadır. 
İsminden de anlaşılacağı gibi borsagundem.com borsa haberlerinin ağırlıklı olarak yapıldığı bir mecradır. 1.3 milyar lira değerindeki bir şirketin halka arz girişimi de bizim için haber değeri taşıyan önemli bir konudur. Aynı zamanda yatırımcılar için de böyle bir halka arz girişimiyle ilgili detaylar hayati önemdedir. Ve biz onların yaptığı gibi ‘gerçekleri’ saklamadık, üstünü ‘becerikli’ ellerle sıvamadık, aksine herkes duysun, görsün, okusun, bilsin diye yayınladık. Özetle, sadece işimizi yaptık, yapıyoruz, yapacağız.  

EVET, ANKARA’DA USLU ÜLE GÖRÜŞTÜK AMA DETAYLAR AÇIKLANMAMIŞ

Müjdat Uslu’nun belirttiği gibi kendilerinin daveti üzerine geçtiğimiz aylarda Ankara’da bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Müjdat Uslu, bu görüşmede yaşadığı sıkıntıları arz etmiş ve bankalardan finansman sağlayamadığı için kendisine halka arz yolunun gösterildiğini dile getirmiştir. Biz de kendisine “Keşke Anadolu’da sizin gibi onlarca firma olsa, bunlar Türkiye’nin değerleri, ihracat yapan kaç firmamız var, tabii ki bu tarz şirketler borsada olmalı” dedik ama ‘birleşme’ yoluyla değil aksine ‘normal yollardan halka arzın’ daha doğru olacağını söyledik. Aslında zaten olması gerekeni dile getirdik. Müjdat Uslu da Gediz İplik’ten görüşme tarihimize kadar olan süreci Çevik kardeşlerle tanışmasını ve diğer birçok konuyu ayrıntılarıyla anlattı. Gazetecilik etiği gereği özel bir görüşme olduğu için biz bunların hiçbirini haberlerimize konu etmedik. Ancak Müjdat Uslu, ‘ucuz’ bir dil kullandığı açıklamada, ziyaretin üzerine yalan haber yapmakla suçladığı Borsagundem.com’un haberlerinin kaynağını niye açıklamamış, hayret ettik! Haberlerin ‘kendi itirafları’ olduğunun bir kez daha ortaya çıkmasından niçin bu kadar endişeliler, bunun analizini ise okurlara devrettik. Satır arasında bu ‘davetin’ kendince bir ‘susturma’ anlamı taşıdığı düşüncesi hissediliyor ama bunu bir saniye düşünmesi bile bir acizlik işareti.  Ancak alt satırlardaki saldırıdan anlaşılıyor ki Uslu sonunda nasıl ‘dürüst ve sert’ bir kayaya çarptığını, Orhan Pala’nın, Borsagundem.com’un, Gündem Medya Grubu’nun satın alınamayacağını geç te olsa fark etmiş. 

BİLANÇOLARIN HATALI OLDUĞU HABERİMİZİ OTORİTELER DOĞRULADI

Zaten Borsagundem.com’un yazdığı haberlerin ne kadar doğru olduğu bir süre sonra otoritelerin yaptığı açıklamalarla ortaya çıkmıştır. Bilançoların hatalı olduğunu yazdığımızda da Gen Yatırım benzer bir açıklama yaparak bizi yalanlamıştı ancak, Borsa İstanbul haberimizden kısa bir süre sonra şirketin özvarlıklarını etkileyecek boyutta hatalar olduğunu açıklamıştı. Borsagundem.com’un haberlerinin tamamı bilgi ve belgelere dayanmaktadır, ağırlıklı olarak da şirketlerin KAP’a yaptığı açıklamalardır. 

YATIRIMCININ SORGULAMASINDAN BİLE RAHATSIZ OLMUŞLAR

Açıklamada ismi geçen Makine Mühendisi Eşref Yılmaz ile hiçbir ilgimiz, bağlantımız, uzaktan, yakından bir ilişkimiz yoktur. Belli ki hissesi olan bir yatırımcı, bilgi edinmek adına kendilerine başvurmuştur. İlkeli, doğru ve bağımsız yayınlarıyla gündemi belirleyen Borsagundem.com hiçbir zaman böyle bir yönteme başvurmamıştır. Aksine Müjdat Uslu’ya birçok konuda bilgi almak için mail atılmış ancak hiçbir yanıt alınamamıştır. Niçin yanıt vermediğinin cevabı ise Müjdat Uslu’da saklıdır.

İSTANBUL’DAKİ GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI DA AÇIKLAYIN

Bu arada, Müjdat Uslu’nun talebi üzerine İstanbul’da da bir görüşme gerçekleştirilmiş, burada da yargıya intikal eden Kırcı Grup olayı başta olmak üzere önemli konular konuşulmuştur. Açıklamada bu görüşmeyle ilgili detay verilmemesi açıklamanın ilkeli ve dürüst olarak yapılmadığını göstermektedir. 

GENPOWER ISRARLA REKLAM VERMEK İSTEMİŞTİR

Şubat ayı sonunda gündeme gelen reklam konusu açıklamaya konu edilmiş ve önemli belge olarak sunulmuştur. Bizim hiçbir talebimiz olmamasına rağmen reklam verme isteği Genpower Jeneratör’den gelmiştir. Aydoğan Gencer isimli şahıs reklam servisimize “2014 yılı reklam bütçesinin planlamasını yapıyorum, reklam fiyatları hakkında bilgi almak istiyorum” diye bir mail atmıştır. Reklam servisimiz de fiyatları kendisiyle paylaşmıştır. Bundan sonrasında Genpower’ın hangi niyetle üstelik inatla Borsagundem.com’a reklam vermek istediğini kamuoyunun takdirine bırakmak istiyoruz. 

BİZİ REKLAMLA SUSTURAMAZSINIZ

İstanbul’da yapılan görüşmede reklam konusu gündeme gelmiş, Müjdat Uslu bizden fiyatların yüksek olduğunu ve indirim yapmamızı talep etmiştir. Bizi reklamla susturamayacaklarını mesajını vermek için tarafımızdan, “Fiyat önemli değil,siz bannerları gönderin bedava bile yayınlarız” diye kendilerine yanıt verilmiştir. Genpower ısrarla reklam vermek istemiştir. Bir yayın grubunun reklam talebini geri çevirmesini yanlış algıya neden olacağını bilmekteyiz. O görüşmelerde de reklamın, haberlerimiz üzerinde bir etkisi olmayacağını defalarca belirtmiş bulunmaktayız. 
Türkiye’nin en büyük grupları, bankalar, telekomünikasyon şirketleri ve dev inşaat firmalarının Gündem Medya Grubu’na ilan verdiğini tüm kamuoyu bilmektedir. Bu reklamlar da ilkeli, dürüst ve bağımsız yayıncılığımızı tescillemektedir.  

KENDİLERİNİN GÖNDERDİĞİ MAİLİ NEDEN YAYINLAMIYORLAR?

Bizim bu talebi geri çevirmemiz halinde yanlış bir algı oluşacağını düşündüğümüz için taraflı yayın yapıyorlar, reklamlarımızı bile almıyorlar” denilmemesi için reklam servisimiz fiyatlarımızı kendileriyle paylaşmak zorunda kalmıştır. Açıklamada ‘önemli belge ve bilgileri olduğu gibi ilkeli, dürüstçe vereceğiz’ demişler ama kendilerinin bize reklam vermek için gönderdikleri maili yayınlamamışlar. Dürüst ve ilkeli olduklarını göstermek istiyorlarsa, kendi aralarında yapılmış anlaşmaların yayınlanmasını bekleriz. Prof. Dursun Ali Alp’in hangi şartlarda ne kadar para ödeyerek şirketin ortağı olduğunu gösteren belgeleri kamuoyuyla paylaşmalarını bekleriz. 

ŞUBAT AYINDA YAPILAN PROTOKOL NEDEN HALA KAP’TA YAYINLANMADI

Cihan Sütşurup konusuna gelince eğer doğruysa sözleşme Şubat ayında imzalanmış ancak, açıklama Mayıs ayında yapılmış. 'İlkeli ve dürüst’ yaklaşım bu mu? 
Cihan Sütşurup, Borsagundem.com’u telefonla arayarak bilgi vermiş ve ısrarla belgeyi bize göndermek istediğini söylemiştir. Biz de yaptığı açıklamaları bilgisi dahilinde haberleştirdik. Bir yayın kuruluşu için bundan daha normal ne olabilir. Cihan Sütşurup ile yaptığımız görüşmeler baştan sona kayıt altındadır ve “Belgeyi gönderirseniz adınızın geçtiği yayınları kaldıracağız” sözü kullanılmamıştır, tamamen iftiradır. Gerekirse tüm konuşmanın kayıtlarını yayınlayabiliriz. Sözleşmede 12.02.2012 tarihinde tanzim edildiği yazıyor. Ancak Sütşurup hatalı olduğunu, tarihin 12.02.2014 olduğunu söylemiştir, haberimizde bu ayrıntılara da yer verilmiştir. Şubat 2014’te yapılmış bir anlaşma neden KAP’ta yayınlanmamıştır. Bırakın sözleşme tarihini hala sözleşmenin ayrıntıları KAP’ta yayınlanmamıştır. Gen Yatırım halka açık bir şirket değil mi? Hisselerinin rehin olarak verildiğini yatırımcıların bilmesi gerekmiyor mu? Halka açık şirketin yüzde 25’inin devredildiği konu edilen bir belge eğer kamuoyuyla paylaşılmadıysa gizli bir belge değil de nedir? Biz yazmasaydık kimin haberi olacaktı? İşte Borsagundem.com’un farkı bu. Gizli belgeye kendi imkanlarımızla ulaştık, çünkü biz haber yapmasaydık bu ayrıntılar ortaya çıkmayacaktı. 
İki cihanda da verilemeyecek tek kuruşluk hesabımız yok. Şunu da belirtelim ki kul hakkı yiyen manipülatörlerin korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. Bizim şahıslarla kurumlarla bir hesabımız olmadı, olamaz da. Biz diyoruz ki; bırakın ülkemizin geleceği olan sermaye piyasaları büyüsün, yatırımcıların güven duyduğu bir platform haline gelsin. Tek amacımız bu. 
Müjdat Uslu’dan bizi Allah’a havale etmesi yerine;
Yapılan anlaşmaları bir an evvel kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birol03 Haziran 2014 15:34

    Müjdat uslu ve çevik kardeşler, gen yat holding hissesinde ne yapıp edip yatırımcının cebinden parasını alacaklar gibi görünüyor .olan yine küçük yatırımcıya olacak.

  • ARİF03 Haziran 2014 10:50

    MENSA SIN.TİC.YAT.AŞ.(MEMSA)Hakkında güzel haberler yaptınız çok yüksek fiyatlardan aldık zararımız çok ne olur işe yaramaz içi boş böyle şirketleri olduğu gibi haber yapın MEHMET ULUTAŞ elindeki hisseleri küçük yatırımcıya sattı şu an yüzde iki bile hisse yok.

  • filozof03 Haziran 2014 10:02

    Birşeyi merak ediyorum doğrusu. Bu adamlar yalancı ve dolabdırıcı diyelim ki. Ancak beğensekte beğenmesekte yatırım yapanlara (kendileride dahil) % 2.800 para kazandırdılar. Birde diğer hisselere bakın. KLGYO, Kiler vb. Açıldığı günden beri düşüyor yatırımcısı 1 TL kazanamaken kendileri bakıköyden arsa alıp satıyorlar. Sahppire gibi yeri satamıyoruz diyorlar gelirleri yok gibi. Adamlar resmen bize soydular. Bunun gibi kaybettiren ve bekleten yüzlerce hisse var. Kazandıranı anladık ta birazda kaybettirenlere baksak.

  • Cemal03 Haziran 2014 09:52

    Bu adamlar devleti dolandirmadımı Kırcı jeneretörle birlikte, haklarında 600 milyon Tl lik nitelikli dolandırıcılıktan dava açıldı ve yurt dışına çjkış yasakları var.

  • metin metin03 Haziran 2014 07:35

    şirket yüzde 2000 pirim yaptı nasıl bir kumar bu SPK görmuyormu hisse nereden nerelere geldi ATAOM BOMBASI her an patlayabilir

  • dx02 Haziran 2014 22:42

    Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.Anca konuşursun Müjdat Uslu.Senin üstüne gazeteci tanımam Orhan Baba ve ekibi.I love you all.Teşekkürler,siz olmasanız nerden haberimiz olacak bu yaşam mücadelesi içinde

  • erhan02 Haziran 2014 19:35

    genpower clk holding yatırımcıyı mağdur etti borsa gündem uyardım diyor ama iş işten geçti aldık bu kağıtları bu kadar zarar nasıl çıkacak yardım bekliyorum

  • fındık02 Haziran 2014 19:23

    para sıcaktır. hepside guzelce ceplerini dolduruyor. nefret ettim borsadan.

  • Hakan02 Haziran 2014 19:14

    Bu şahıslar ne yapıp edip küçük yatırımcının başına bi çorap örecekler.

  • goldsmadurları 02 Haziran 2014 18:36

    spk ve bist golds niye dur dememiş ?

  • Veli02 Haziran 2014 18:25

    SPK ve BİST bu katakulliye dur de yatırımcı mağdur olmasın, küçük yatırımcıya yazık.

  • Goldaszede02 Haziran 2014 18:25

    Goldas,dan Yalinkaya,lardan ne haber??????????

  • goldsmadurları 02 Haziran 2014 18:09

    bırakın bu işleri devlet su işleri hani golds

  • number one02 Haziran 2014 17:43

    borsagündem olmasa genpower denilen şeyi 1,3 milyar dolar üzerinden halka açacaklar aynen kerhansaray gibi hatta daha da beteri buldukları yerden gelene çakacaklardı,bu allahtan korkmaz kuldan utanmazlar,borsagündem'in hakkı ödenmez

  • madur02 Haziran 2014 17:39

    orhan bey ersu ne olur ıkıyıl önce 1.60 verdıler elımeze ersuyu yapan manipilatorler gırmış dıyolar bılgınız varmı yardımdıcı olurmusunuz bılgısı olan varsa yorum istıyom gundeme tşklr

  • Hassan 02 Haziran 2014 17:31

    Borsagundeme helal olsun

  • ALİ02 Haziran 2014 17:27

    BİRİLERİ GELİP BURADA YAZAN YORUMLARI BEĞENMİYOR , BUNU DA BEĞENME , BİZ SENİN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ , YADA KİMİN KUKLASI OLDUĞUNU. ORHAN PALA KURBAN OL SEN . SENİN RUHUN , ORHAN PALANIN RUHUNUN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKER TÖVBE İSTER.

  • ertuğrul02 Haziran 2014 17:17

    Kul hakkı yiyen manipülatörlerin korkulu rüyası olmaya devam et pala, seninleyiz

  • KÜRŞAD02 Haziran 2014 17:05

    Anlaşmaları açıklasanıza kardeşim laf kalabalığı yapacağınıza niye bu kadar zor mu? ne lafı dolaştırıp duruyorsunuz anlayamadık gitti sadete gelin

  • Metin Özdere02 Haziran 2014 16:59

    Yatırım amaçlı aldım. Çok zararım var ne yapmalıyım.Maliyetim 1,32 yardımcı olun lütfen.

  • k. yatırımcı02 Haziran 2014 16:50

    Türkiye'ye orhan pala gibi bir kaç kişi daha lazım tek başına hepsiyle uğraşıyor

  • Eyyüp02 Haziran 2014 16:38

    Bu kadar gaydır guppak işler ancak patoganyada olur müjdat abi

  • Rıza Kırar02 Haziran 2014 16:24

    MÜJDAT SENİN RUHUN ORHAN PALA'NIN RUHUNUN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKER TÖVBE İSTER.

  • FİKRET02 Haziran 2014 16:20

    SİZ DEĞİLMİYDİNİZ BU ŞİRKETİ 1.3 MİLYAR DAN HALKA AÇMAYA ÇALIŞAN HİÇMİ ALLAH KORKUNUZ YOK NE OLDU NİYE O RAKAMDAN AÇAMADINIZ YADA BİRLEŞTİREMEDİNİZ ÇÜNKÜ O DEĞERLEMELER GERÇEK DIŞIYDI ABARTILIYDI YANLIŞDI SONUÇ ORTADA

  • önder02 Haziran 2014 16:14

    Bu sefer sert kaya ya çarptınız sayın müjdat uslu, orhan pala kimsenin önünde diz çökmez,,,,

  • Taşkın02 Haziran 2014 16:07

    Müjdat Uslu'ymuş,Hiçbir şey yarım kalmayacakmışSizi gidi sizi.Umarım yerken boğazınızda düğümlenir.

  • AYAZ02 Haziran 2014 16:02

    Borsagundem'i takip eden yatırımcı, para kaybetmez bence ,bütün yanlış işlerden haberi olur.

  • mesut02 Haziran 2014 15:56

    Bunlar ankarada istanbulda defalarca görüşüyorlar orhan abimle sonrada yine utanmadan bir sürü iftira atıyorlar bak kardeşim adam her sözünün arkasında tak tak cevap veriyor size belgeyle bilgiyle siz ne yapıyonuz hep uyutmaca

  • RASİM02 Haziran 2014 15:51

    BORSAGUNDEM'İN YAYINLADIĞI GİZLİ BELGELER SAYESİNDE HER ŞEY AÇIĞA ÇIKTI

  • target02 Haziran 2014 15:41

    LEVENT'E 35 milyon,CİHAN'A 7 milyon,BARAN'A 9 milyon,NUREDDİN'E 20 milyon, ENVER'E 8 milyon, ALİ' YE 6 milyon, ŞEBNEM'E 5 milyon ve gecikmiş vergi borçları,bu paraları nasıl ödemeyi planlıyorsunuz müjdat bey 35 kuruştan hisse satarak mı?

  • Asuman02 Haziran 2014 15:26

    Adamı böle sudan çıkmış balığa çevirirler delilse delil iyice köşeye sıkıştılar çırpındıkça batıyorlar.Kaleminize ve yüreğinize sağlık orhan bey...

  • Hulki02 Haziran 2014 15:19

    Şubat ayında sözleşme imzalıyorsunuz mayıs ayına kadar hiç bir açıklama yayınlamıyorsunuz bu şirket borsada halka açık bir şirket değilmi? ne bekliyorsunuz bu kadar zaman açıklama yapmak için birde bunu anlatın ?

  • şevket02 Haziran 2014 15:15

    Sahte bilanço,tefeciler,kamu bankalarını dolandırmak ,gizli protokoller,burada her türlü katakulli çevrilmiş sağır sulatan duymuş spk bist masak sizde duyun lütfen.

  • KASIMPAŞALI02 Haziran 2014 15:11

    BORSAGÜNDEM SAĞOLSUN BUNLARIN BİLANÇOLARINDA ÇOK CİDDİ HATALAR VAR DİYE BİZİ UYARMIŞDI DAHA SONRA BORSAİSTANBULDAN DA AYNI YÖNDE UYARILAR GELDİ .DEMEKKİ BORSAGÜNDEM NE YAZIYORSA ARAŞTIRARAK BELGELİ VE GERÇEK HABER YAPIYOR .

  • HAŞİM02 Haziran 2014 15:07

    Hem borsa gündemi yalanlıyorsunuz hemde reklam vermek istiyorsunuz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu müjdat bey

  • ALİ02 Haziran 2014 15:05

    ORHAN PALA ; NE OLUR BU DÜZENBAZLARA BOYUN EĞME , EMEKCİNİN YANINDA OL , BURJUVAYA DİZ ÇÖKTÜR. KİMSEN SENİN İTİBARINA LEKE SÜREMEZ , BİZ KİMİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ. ÇOK YAŞA SEN ORHAN ABİ.

  • aziz02 Haziran 2014 15:04

    helal olsun orhan abime her şey delilli ve ispatlı açık seçik ifade etmiş

  • dava açın02 Haziran 2014 14:55

    yalansa bunlar dava edin cezalarını çeksinler.

  • mert02 Haziran 2014 14:52

    orhan baba avrupada olsaydın ödül alırdın ama burası türkiye, biz türkiye yatırımcıları olarak herzaman arkandayız çünkü sen doğruları yazıyaorsun

  • oki02 Haziran 2014 14:51

    Bastır borsagundem. bu dalavereciyle başka kimse uğraşmıyor. Ne kadar haklı oldugun GNPWR nin gözaltına gitmesiyle görüldü..

  • kudret keser02 Haziran 2014 14:45

    BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE BİR DE adama BAKARIM adam mı DİYE? KAP AÇIKLAMASINI OKUDUM LAF 5 KURUŞ ETMEZ, adam mı MADAM MI BELLİ DEĞİL! ADAM GİBİ ADAM ARIYORSANIZ ORHAN PALA'NIN FOTOĞRAFINI KARŞINIZA ALIN. ADAM GÖRÜN

  • ALİ02 Haziran 2014 14:43

    BİZİ ARTOG BATAĞINDAN KURTAR , KURTARACAK TEK ADAM SENSİN , KALEMİNİ SATMA VUR BOYNUNA CELLADIN. CAN ORHAN ABİM.

  • ALİ02 Haziran 2014 14:41

    Fazla parada gözün olmasın , sen değirmenini her türlü döndürürsin , kalemini sakın satma ORHAN ABİ.

  • ALİ02 Haziran 2014 14:40

    Orhan PALA , eğer sen bu düzenbazlara boyun eğersen hakkımı sana helal etmiyorum , yürü üstüne celladın , hayının , haldan bilmezin ... SANA GÜVENİYORUM . ORHAN ABİ.