E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsa Genel Müdürü Hakan Atilla'nın mahkumiyeti onandı---

Borsa Genel Müdürü Hakan Atilla'nın mahkumiyeti onandı

Borsa Genel Müdürü Hakan Atilla'nın mahkumiyeti onandı
20 Temmuz 2020 - 21:11 borsagundem.com

ABD'de Temyiz Mahkemesi, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkındaki mahkûmiyet kararını onadı. 32 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla, 28 ay tutuklu kaldığı ABD'den geçen yıl Türkiye dönmüştü

New York'taki bir üst mahkeme, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkında mahkûmiyet kararını onadı.

ABD'nin İran yaptırımlarının delinmesine ilişkin davada yargılanan Atilla, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi tarafından Mayıs 2018'de 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Atilla'nın avukatları, bu kararı temyize götürmüştü.

Atilla, temyiz başvurusunda, hâkim Richard M. Berman'ın jüriyi Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası (IEEPA) hakkında bilgilendirirken hata yaptığını, mahkûmiyetini destekleyecek yeterlilikte kanıt olmadığını, ABD'yi dolandırmaya yönelik suçlara ilişkin ceza kanunu maddesinin kendisine karşı işletilemeyeceğini ve Reza Zarrab'ın cezaevinde yaptığı bir telefon görüşmesinin kaydının mahkemede dinletilmemesini gerekçe göstererek mahkûmiyetine itiraz etmişti.

Toplam 28 ay tutuklu kalan Atilla hakkındaki temyiz davası, Temmuz 2019'da cezaevinden tahliye olarak Türkiye'ye dönmesinin ardından sonuçlandı.

Manhattan'daki Temyiz Mahkemesi, hâkim Berman'ın IEEPA hakkında jüriye "kısmen" yanlış bilgi verdiğini kabul etse de bu hatanın "zararsız" olduğunu belirtti. Jürinin "çok kuvvetli deliller olan bir başka sorumluluk teorisi hakkında düzgün bir şekilde bilgilendirildiğine" dikkat çeken mahkeme, Atilla'nın diğer iddialarınınsa "boş" olduğunu ifade etti.

"Jürinin kararını desteklemek için yeterli kanıt olduğu sonucuna varan" üst mahkeme, bu nedenle bölge mahkemesinin kararını onadı.

"Bilinçli olarak katıldı"

Mahkemenin kararında, "İş birliği yapan bir görgü tanığı ve ABD'li üst düzey yetkililerin ifadelerinin yanı sıra görüşme kayıtları ve yüzlerce belgeden oluşan deliller, Atilla'nın ABD mali sistemi üzerinden yüz milyonlarca dolar nakledilmesini de içeren bir yaptırımdan kaçınma tertibine bilinçli olarak katıldığını ortaya koyuyor" denildi.

Atilla, Mart 2017'de kısa süreliğine gittiği ABD'den Türkiye'ye dönerken New York havalimanında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

Borsa Genel Müdürü Hakan Atilla'nın mahkumiyeti onandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)21 Temmuz 2020 13:46

    Bunlar bir kaç zeki insan. Cari açık kapattılar. Cennetlik bunlar..Allah razı olsun. Millet karnı tok ise, bu kişilerin fedakar çalışmaları ile yoldu. Yokda dış güçler halkbankı ele geçirecekti. çiçftçi borçlarına haciz yapacaktı. AAyasofya davetiyesi gönderilmeli. Hem ayasofyada ön safda imam arkasında, hem reisin sağ kolu olarak yanında yer ayrılmalı. Büyük insanlar bunlar

  • Nedim21 Temmuz 2020 15:35

    Senin kadar çapsız ve züppe olmadıkları kesin!

  • Nedim21 Temmuz 2020 12:16

    Feto  p..çi çok masum bir  dürzü mü?  Amerika da vergi kaçırdığı bir sürü karanlık işlere girdiği deşifre edildi!  Peki siyahileri öldüren polisler niye ceza almadı?  Halkbank İran ile ticaret yaptığı için yargılamak sizin  ne haddinize Ama asıl mesele buradaki itlerin Amerikan mevzilerine geçip ahkam kesmesidir. İşte  alçaklık ve kahpelik budur.   Chp bir kez daha mı6 ve Cia nin Türkiye şubesi olduğunu kanıtladı!

  • Nedim21 Temmuz 2020 12:08

    Şimdi de Amerikancı olmuş  itler Amerikan ağzı ile devlet düşmanlığı yapıyor! Amerika yargılıyor ise Halkbank çok iyi işler yapmış demektir.  Kanı bozuk itler canı nasıl isterse  öyle anlar.  

  • Koala21 Temmuz 2020 10:30

    4 eski bakan ve hakan artık ABD'ye tatil yapmaya gidemez, Avrupa'ya gider.

  • Tarafsz21 Temmuz 2020 09:21

    Akparti halkbanki mahfetti

  • Dilek Özgezer21 Temmuz 2020 09:03

    Her haberde hlkbnk tepetaklak oluyordu,şimdi tüm borsaya sirayet eder..  

  • Okie Dokie21 Temmuz 2020 08:15

    Survivor'dan yeni mi geldin sayın Atilla? Bu saç sakalın hali nedir? Lütfen kılık kıyafet kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.

  • abdullah 21 Temmuz 2020 09:36

    hahambaşı sana mı kalmış milletin saçı sakalı sana mı battı

  • Türker21 Temmuz 2020 09:27

    İnsanların saçıyla sakalı ile uğraşmayı bıraktığınız gün adam olacaksınız ? Sana ne adamın saçından sakalından...Ne meraklısınız kişi haklarına müdahale etmeye...

  • Misafir 21 Temmuz 2020 09:01

    Sen köse sin anlaşılan.

  • vatandaş21 Temmuz 2020 07:55

    Biz onaylayalım veya onaylamayalım abd de ceza almış birini borsa başkanı yaparsan yabancılar ve fonlar Türkiye den kaçar ,gider arkadan seyrederiz.Liyakat ,etik değere önem verilmiyor önemli olan kriter mi  biat ve yasalara ihanet gibi arkadan dolanma,temenni etmeyiz ama sonuçta bu film facia ile sonuçlanacak .

  • abdullah 21 Temmuz 2020 09:39

    bu sadece bir meydan okumadır. biz kendimize güveniyoruz fonunuza ihtiyaç yok yalvararak geleceksiniz. gelecek bizim biz inançlıyız ve güçlüyüz.

  • Jale21 Temmuz 2020 06:56

    İyi oldu, gereksiz yere ABD'ye gidip masraf çıkarmaz

  • Cingöz21 Temmuz 2020 03:09

    İran kendi halkına zulmeden, cani bir yönetim tarafından felakete sürüklendi. Bu cani yönetime destek olmanın vebali büyük

  • Çakır20 Temmuz 2020 23:48

    Siyonistlerin yaptığı ticareti deşifre eden Attila bey suçlu kimi kandırıyorsunuz Siyonistlerin alaveresi dalaveresi bitmez tükenmez bunlar kağıt üstünde ve algı ile ulkeri somururler çünkü yancilari çok etrafındakilere yagdirirlar paraya vatanını satanları çok çabuk buluverirler ben Atilla beyi suçsuz diyorum kim ne söylerse söylesin umurumda değil

  • Nedim21 Temmuz 2020 12:10

    O günlerde gelecek Adil kağan ama şimdi önce güce tapan köpeklere uymamasını öğreneceksin.

  • Adil kağan21 Temmuz 2020 08:01

    Evet her belgeyi bilen hakim savcı kardeşim. Karşılığında sen de dava açmalı abd ye yaptırım uygulamalısın. Sadece konuşmakla ahkam kesmekle olmuyor. PKK yı mı destekliyor biliyorsan konuşma yaptırım uygula, ilişkini kes

  • Kral Borsaci20 Temmuz 2020 23:26

    Halkbank davasi ulkemize karsi yapilan bir saldiridir Abdnin dunyaya yaptigi pislikleri gormezmisiniz ne serefsizlik yaptigini Iranla dost olup alisveris yapmisiz Abdye giren yok AMA ibnelik yapiyorlar hisselere olan oluyor yatirimci kaybediyor malesef ytd

  • İtri21 Temmuz 2020 06:48

    Aynen reza Zarrab'ın önüne altına yatanlar halkbanka operasyon çekti, rüşveti alıp sapı halkbanka bıraktılar

  • HÜLYA KOBALT20 Temmuz 2020 23:11

    bu dünya da güçlü olacaksın arkadaşlar.uçağını, tankını, otomobilini ilaç sanayi , tüm sanayi ürünlerini yapacaksın.hatta hatta atom bombasını dahi yapacaksın.bugün 5 BM üyesi büyük ülke zaman zaman birbirlerini ile ters düşüyor görüyoruz fakat bunlar yalandan yapılan kandırmacalar.hepside dünya yı parsellermişler gariban insanları bir sinek gibi öldürüp kaynaklarını bölüşmektedirler.o yüzden askeri ve ekononik yönden güçlü olmaz isen böyle  ülkeler ile oynarlar.ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimizi abd nin yaptığını hepimiz bilmiyormuyuz.

  • Ninja ninja konuş20 Temmuz 2020 23:28

    Konuşarak olsa keşke. Düğüne git, toplantıya git, camiye git, kahveye git. Herkesin dilinde aynı konuşmalar. Konuşan kendi dürüst, çalışkan, okuyan biri mi hayır. Sanki bir tek siyasiler bu ülkeyi böyle yapıyor. O ahkam kesenler fırsatını bulsa varya en kral torpili yaptırır, ihaleyi alır. İnsanımıza zerre güvenmiyorum, ahlakına da.

  • emekci20 Temmuz 2020 22:46

    mahkemede suçu itiraf etti, ben rüşvet almadım bakanlar aldı diye ifade verdi. abd de suçu işlemedin ama işlenmesine göz yumdun, işbirliği yaptın diye az ceza verdi

  • Kerim Abdul hukcu20 Temmuz 2020 23:29

    O bakanlar sarayda mı yaşıyor şimdi ? Maaş da alıyorlar mı o vatansever bakanlar ?

  • halkb emsal20 Temmuz 2020 22:44

    halkbank yatırımcıları olarak bir umudumuz vardı. temyizden döner de h. atilla yeniden yargılanır suçsuz olursa, banka da ceza almaz diye. adam ceza alması kesinleşti. bu demek halkbanka ceza da kesinleşti ve mahkeme kararı ile teyit edildi. şimdi yolda halkbank davası var. yarın banka yatırımcıları dikkatli olsun

  • Batıkborsacı20 Temmuz 2020 22:19

    İranlı Rıza vardı hani siyasilerin çok sevdiği o nerlerde?

  • Kullan At Mendil21 Temmuz 2020 09:36

    Hayır sever rızaydı ülkenin döviz açığını tek başıma kapatıyorum derdi heey gidi günler hey o zaman övgüler methiyeler düzerlerdi hayır sever rızaya sonra kaka rıza ilan edildi :))))

  • emekci20 Temmuz 2020 22:44

    abd'de irandan çaldığı paralarla sefa yapıyor

  • Os hapishane20 Temmuz 2020 22:06

    Umarım şu os dizisindeki gibi şeyler gelmemiştir başına. Yazık lan adama kimbilir neler yaşamış. Borsa başkanı oldu vatansever abimiz. Acılarını unut ağabey

  • Burada 20 Temmuz 2020 22:04

    kahramanlar gibi karşılanması ilginçti.

  • gobel6621 Temmuz 2020 00:06

    Fakir parası çok vs bladerim. kimseye direk hakaret ettiğim görülmemiştir. Bu kanıya nereden vardığını bilmiyorum. Hakaret etmişsem kişinin yazdığının karşılığını vermişimdir. Bazı insanların Burada Ülke aleyhine manipülasyon-spekülasyon-hakaret etmek için bulunduğu açıkken, bu ülkenin sahipsiz olduğu sanılmamalı.

  • Fakir milyoner ama parayı bulamadım daha20 Temmuz 2020 22:32

    Gobel66 bak güzel kardeşim hakaret etmeden de kendini ne güzel ifade edebiliyorsun. Böyle devam et 👍

  • gobel6620 Temmuz 2020 22:19

    ABD menşeeli bladerim, rahip burunsonda Türkiye'de ceza aldı- abd'de kahramanlar gibi karşılandı. Burda garip olan Türk vatandaşı görüken kişilerin ABD ambargosunu delen Türk vatandaşını karalamaya çalışıp farkında olmadan  ABD için çalıştıklarını ortaya çıkarmaları. 

  • Halk20 Temmuz 2020 21:53

    Misilleme yapsak olan bize oluyor. Amerikanın Haksız olduğunu biliyoruz. Bu durum yarın borsa kötü algı oluşturmaz inşallah

  • Sisi20 Temmuz 2020 21:32

    Hırsızları arka çıkmayın adalet nasıl işliyor örnek alın

  • Türkmen20 Temmuz 2020 23:30

    Gakkoş sanırım Türkçülük oynayan zazasın

  • Gakko 20 Temmuz 2020 23:08

    Hırsız derken chp'li fetöcü Hırsızlardan bahsettin sanırım onlar MAL nasıl götürülür iyi bilirler keMAL söylemişti.

  • General20 Temmuz 2020 22:20

    Yanındamıydın. Göruyoruz ABD adaletini gozün varsa görürsün ne kadar adaketsiz bir ülke olduğunu.

  • Yusuf Alperen20 Temmuz 2020 22:19

    Adamın adı sisi ne beklenir kansız

  • BİR DOST20 Temmuz 2020 22:04

    Blader hırsız felan dediğine göre ABD  vatandaşısın sanırım. Hakan atilla dolar ile ABD ambargosunu deldiği için, ABD'de ceza aldı. Sende ABD'yi temsilen konuşuyorsun sanırım. 

  • Fatih İslambul20 Temmuz 2020 21:51

    sisi  amerikan adaleti adalet olsaydı  afganistan  ırak filistin bosna  yemen de  dökülen kanların  hesabını  sorardı  amerikalı katillerden  sen gerçekten sisi gibi  örümcek kafalısın 

  • $$$ EURO $$$20 Temmuz 2020 21:17

    şimdi bizde abd nin suriye deki teröristlere yardım kararı alan trump hakkında  mahkemelerimizden mahkumiyet kararı versek ne olacak söylermisiniz.abd ye göre biz den biri aykırılık yapar ise cezalandır onlar yapınca bir şey olmasın.

  • Twentieth Carantino20 Temmuz 2020 23:48

    Sen ceza kestim dediğinde Amerikan ekonomisi buna sadece gülüyorsa ama Amerika sana ceza kestiğinde ekonomin yerle bir oluyorsa. Haklı olmanın bir önemi kalmıyor.

  • EYYP197820 Temmuz 2020 21:17

    HALKBANK HİSSSE SON DAKİKADA NEDEN DÜŞTÜĞÜ BELİ OLDU.