E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa faiz ve dövize bağlı yön arayışında---

Borsa faiz ve dövize bağlı yön arayışında

Borsa faiz ve dövize bağlı yön arayışında
20 Mayıs 2014 - 09:13 borsagundem.com

Son haftalarda yurt içinde özellikle döviz ve faiz cephelerinde gevşeme eğilimi gözlendi

Yatırım Finansman Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülten:   

"BIST100 Endeksi geçtiğimiz haftayı %0.73 değer kaybı ile 75.000 seviyesinin hemen üzerinde 75.009 puanda tamamladı. Bankacılık Endeksi hafta bazında %1.58 düşerken, Sanayi Endeksi ise %0.53 değer kazandı. Böylece Sanayi Endeksi, son 11 haftanın tamamında, iki hafta hariç, sürekli artıda kapanmayı başardı. 

Döviz sepeti haftayı 2.4892 seviyesine % 0.74 yükselerek tamamlarken  Dolar kuru, USD'nin hemen tüm para birimleri karşısında değer kazanmasına bağlı olarak, %1.1 arttı ve 2.0985'ten kapandı.  Gösterge 2-yıllık tahvilin faizi ise 7 hafta boyunca üst üste gerilemesinin ardından geçtiğimiz hafta 13 baz puan yükselerek %9.20'den kapandı. Önde gelen MSCI gelişen ülke endeksleri içinde Türkiye, USD bazındaki %1.1'lik düşüşü ile geçtiğimiz hafta değer kaybeden yegane ülke olurken, MSCI EM endeksi %2.5 değer kazandı.
   
Son haftalarda yurt içinde özellikle döviz ve faiz cephelerinde istatistiksel olarak sürdürülmesi oldukça zor bir gevşeme eğilimi olduğu gözlenmekteydi. Kısa vadeli teknik göstergelerinin de aşırı satım bölgelerine indiği döviz ve faiz tarafında geçtiğimiz hafta verilen yukarı yönlü tepkinin, Borsa İstanbul'da sınırlı ölçüde bir değer kaybına neden olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda Elliott analizlerimize göre direnç bölgesi olarak hesapladığımız 76.000 seviyesinin (+,- 250-500 puan) de geçtiğimiz hafta boyunca direnç işlevi görmesinin, teknik açıdan satış baskısı oluşturduğunu tahmin ediyoruz. Dolayısıyla bu hafta da özellikle döviz ve faiz tarafında başlayan yükseliş eğiliminin devam edip etmeyeceğinin yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Teknik açıdan ise endeksin 76.000 direnci korunduğu sürece başlayan kâr satışlarının devam etme edebileceğini düşünüyoruz. 
    
Bugün Asya borsalarında, dün ABD'de teknoloji şirketlerine gelen alımların devamı olarak Japonya ve Çin piyasalarının yükselişte olduğunu gözlüyoruz. Diğer yandan sıkıyönetimin ilân edildiği Tayland borsası %0.84 gerilerken, Hindistan, G.Kore ve Endonezya piyasalarının ise kâr satışlarıyla düşüşte olduğunu gözlüyoruz. Özellikle seçim belirsizliğinin yaşandığı Endonezya borsası %2.2'lik değer kaybı ile dikkat çekiyor. ABD vadelileri yatay seyrediyor. Avrupa borsalarının da yatay açılması bekleniyor. ''
YATIRIM FİNANSMAN ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)