E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa doların zayıflamasını gözlüyor---

Borsa doların zayıflamasını gözlüyor

Borsa doların zayıflamasını gözlüyor
14 Şubat 2014 - 08:32 borsagundem.com

Dolar/TL'de 2,20'nin üstünde kalma eğilimi borsada desteklerde tutunmayı zorlaştırıyor

''Geçen haftadan beri küresel piyasalarda sürdürülmeye çalışılan ve özellikle de etkisini gelişmekte olan ülkelerde hissettiren iyimserlik ile yurtiçinde de önemli dirençlerin eşiğine gelen Borsa İstanbul’da dün sabah piyasalarda iyimserliğin yavaşça azalması sonucu bir gevşeme ile güne başlandığını izledik..

17 Aralık’tan bu yana yurtiçi gelişmelere hassasiyeti her geçen gün artan yurtiçinde TCMB’nın olağanüstü PPK toplantısı sonrası gelişen ülke piyasalarına daha paralel hareketler izler olmuştuk ki iyimserlik dalgası da bunun bir parçasıydı, yeni FED Başkanı Yellen’ın Salı günkü Kongre sunumuna dek de bu durum devam etmişti, ancak gelişmekte olan ülkelerde büyüme endişelerine yeniden dönülmesi ile başta TL olmak üzere yurtiçi piyasalarda yeniden bir oynaklığın başlama eğilimine döndüğünü izledik. Rüzgarın aynı yerden ancak bu kez farklı esmesi sonucu 65,000 direnci aşılamadı ve geri çekilen endeks günü yüzde 1,16 düşüşle 63,764 puandan tamamladı. Önceki gün 2,18’lere dek gevşeyen DolarTL’de haftanın 2,20’nin altında kapatılması halinde haftaya bir miktar daha gevşeme görebilmeyi beklemekteydik, bu görüşümüzü koruyoruz ancak dün yaşanan gelişmelerle yeniden 2,20’nin üzerinde tutunma eğilimi geliştirilmesi ile bu ihtimal zayıflamış olabilir.. Dolayısıyla bu da endeksin dirençleri aşmada zorlanmasına yol açabilir..

Gelelim bugüne… Haftanın son işlem gününde ise yoğun bir ekonomik takvim ile karşı karşıyayız.. İlk olarak sabah Almanya’da 4.çeyrek büyüme verisi ile güne başlayacağız ve sonrasında gözler Euro bölgesinin 4.çeyrek büyüme rakamında olacak. Ayrıca yine Euro bölgesinde dış ticaret dengesi Aralık verisi var ki bu 3 veri dün ABD’de beklentinin altında kalan perakende satışlar verisi ile 1,37 sınırına ulaşan EURUSD’de hareketlilik yaşanmasına neden olabilir. ABD tarafında ise; 2.el konut satışları, ithal mal fiyatları endeksi, sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve Michigan Üniversitesi tüketici güveni ile günün ikinci yarısı da yoğun geçecek..

Özellikle dün perakende satışlar da değişim göstermemesi beklenirken yüzde 0,4 geri çekildikten sonra bugün de sanayi üretiminin beklentiyi karşılamaması halinde dolarda bir miktar daha zayıflama görebiliriz, ki bu da ılımlı bir tonda konuşan Yellen’ın iyimserliğini devam ettiremeyen gelişen piyasaları destekleyebilir.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)