E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa Başkanı Korkmaz'dan halka arz uyarısı!---

Borsa Başkanı Korkmaz'dan halka arz uyarısı!

Borsa Başkanı Korkmaz'dan halka arz uyarısı!
21 Haziran 2021 - 12:56 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, aracı kurumların şirketleri doğru zamanda doğru fiyattan halka arza getirmesi gerektiğini belirterek, "Halka arz sürecinde yaşanacak problemler halk arz iklimine zarar vermekte" dedi.

Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Ergun, aracı kurumlara seslenerek şirketleri sermaye piyasalarına kazandırırken doğru zamanda doğru şirketi doğru fiyattan getirmeleri gerektiğini belirtti. Ergun, “Halka arz sürecinde yaşanacak ihmalkarlıklar, problemler halka arz iklimine, sermaye piyasalarına zarar vermekte” diye konuştu.

Gong töreninde konuşan Ergun, aracı kurumların Borsa İstanbul’un en önemli iş ortağı ve paydaşı olduğunu dile getirdi. Ergun, özellikle pandemi sürecinde aracı kurumlarla Borsa İstanbul’un elele vererek tüm hizmetlerin kesintisiz şekilde sürmesini gayret göstererek çaba sarf ederek sağladığını vurguladı. Sektör olarak ciddi testten geçtiklerini kaydeden Ergun, “Değişen koşullara ayak uydurmayı başardık. Bu özverili gayretlerinden dolayı aracı kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Ergun, halka arzlarda en önemli aktörlerden birinin aracı kurumlar olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: 

Aracı kurumlara seslenmek istiyorum. Şirketleri sermaye piyasalarına kazandırırken halka arza getirirken doğru zamanda doğru şirketi doğru fiyattan halka arza getirin. Halka arz sürecinde yaşanacak ihmalkarlıklar, problemler halk arz iklimine zarar vermekte. Sermaye piyasasına zarar vermektedir. Beklentimizin çok yüksek olduğunu aracı kurumlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum.

Ergun, yatırımcılardan da finansal okur yazarlıklarını yükseltmelerini rica ederken “Aracı kurumlardan aldıkları tavsiyeler doğrultusunda birikimlerini değerlendirmelerini ve karar verirken analist raporlarını incelemelerini istiyorum. Aracı kurumlarımız daha fazla analist raporları hazırlayın. Finansal okuryazarlığa katkı verin” ifadelerini kullandı.

Selva Gıda’nın halka arzı tamamlandı

F/K oranı sektör ortalamasına göre ucuz hisseler

Borsaların en popüler trendi sert fırtınayla karşılaştı

Yabancılar en çok hangi hisselerde işlem yapıyor?

Dünyada zayıflayan risk iştahı, Borsa İstanbul'u da etkiledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan22 Haziran 2021 19:20

    Şirketler bedelli sermaye artırımı ile işlerini götürüyor bu mevzuatla şirket batıran kafasızdır ky sömürülüyor resmen becerisizlikler bedelli ile kapatılıyor yatırımlar bedelliden gelen paralarla yapılıyor oh ne güzel dünya

  • Arzistan22 Haziran 2021 09:10

    Hadi ya gerçekten mi,bak sen:))))) daha dur abi yeni başladılar hele bir iki sene geçsin göreceksin sen o bol reklamlı halka arzların durumunu,içlerinde iyi olanlat yokmu elbette var ama sen duyan gelmiş modunu bilirmisin ? Şu anda tam olarak bu yaşanıyor ağlamalar ufak ufak başladı zaten her yerde esas 30 liradan 3-5 liraya 20 liradan 2 liraya indiklerinde göreceksin halka arzmı yoksa ırzmı,örnek hemen vereyim namı diğer sütman narurali bir kökledi millete o varya herkes satmadan hayatta çıkmaz çıktığı gün satmışlar demekir,diğeri Arzum ne oldu aynı şey otobüscü ne oldu aynııııı,bunlar daha iyi günler…

  • Borsacı22 Haziran 2021 01:08

    Aydın doğanın ve global holdingin sahibi kutmanın ihlas gurubunun hic birzaman hisselerini halka arz etmeye musaade edilmiyecek.ikincisi borsanın genel mudurusun musaade etme kutu hisseleri yada musade edersenşz en az bir yıl ardan aşağıya geldiğiinde mudahele edilecek ozaman kercek borsa olur yada cok insanın canı yanacak yazıktır gunahtır.1993 ihlsın halka arzına katıldım 125 bin tl sonra 50 tlye duşurduler şimdi 0 60 kuruş bunun ahireti var birde haktan adeletten bahsediyorlar. Sonra hep bedelli .kimse helal parasını borsaya kripto paralara yarırmassın size tavsiyem aesa alın altın alın rahat uyuyun veesselam.

  • Sedat21 Haziran 2021 22:20

    Halka arz edilen hisselerin en az bir ay boyunca ilk fiyatların altina inmesine müsade edilmemeli

  • mtu21 Haziran 2021 19:37

    İşini yapmıyorsun. Kurumlarla istişare et fiyat taahhüdü getir , yada Gerçek fiyatını yansıtmayanları borsaya hiç sokma ama nerde o duruş. Laf olsun torba dolsun ben söyledim dersin ...

  • fafa21 Haziran 2021 19:32

    Ülkene güven var mı ki,Borsa'ya güven olsun.Sedat Peker denen adam ülkeye de devlet adamlarına da güveni sarstı.Yabancı gelir mi?

  • Kontrolmatik 21 Haziran 2021 17:35

    Gibi mi

  • Brkn21 Haziran 2021 16:33

    Zaten borsada yatırımcı kalmadı. Yabancı çekti gitti. Kripto işi ayrı dert. Vermeyin izin yeni arzlara.

  • halka arz mağdur21 Haziran 2021 15:59

    aldık klkim indi aşağı çıkmaz yukarı. halka arz böyleyse kalsın. incelenmesi lazım.  paralar pul oldu

  • yap21 Haziran 2021 15:02

    Günaydın,incele gerçek değeri yansıtmıyor onay verme...Bunlar kamera sakasimi yapıyor.

  • yatırımcı21 Haziran 2021 14:15

    her hafta halka arza izin vermeyin o zaman

  • HSN Akbük 21 Haziran 2021 13:50

    Dostlar alış verişte görsün kukkllar

  • Genç bors21 Haziran 2021 13:43

    Anca uyar...