E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa 63.000'de tutunmaya çalışabilir---

Borsa 63.000'de tutunmaya çalışabilir

Borsa 63.000'de tutunmaya çalışabilir
05 Mart 2014 - 08:38 borsagundem.com

Avrupa ve ABD’de hizmet ve bileşik PMI verileri açıklanacak

''DÖN EMRİ PİYASALARI DA DÖNDÜRDÜ 
 
Geride bıraktığımız haftada Rusya Devlet Başkanı Putin’in askeri tatbikat başlatma emri ile küresel piyasalarda başlayan sarsıntı ve artan volatilitenin tersine dönmesi yine Putin’in bu kez de askerleri kışlalarına geri çağırma talimatı vermesi ile oldu ve dün sabah saatlerinde gelen bu haberlerle önceki günkü tablonun tam tersi bir hava hakim olmaya başladı.. 

Önceki gün hatırlanacak olursa Rublede satışların sertleşmesi ile Rusya Merkez Bankası son 17 ayda ilk kez faiz artırmak durumunda kalmış, Rusya Borsasında değer kayıpları yüzde 12’yi bulmuş, gelişen ülke piyasalarının yanında ABD ve Avrupa da bu stresten nasibini almıştı. 
 
Düne baktığımızda ise önce askerin geri çekildiği haberleri sonra da Putin’in açıklamaları ile Rusya borsasının değer kazancını yüzde 6’ya çıkardığını, Avrupa’da değer kazançlarının yüzde 2 civarına geldiğini, bu stres ile güvenli liman statüsünü yeniden kazanmaya başlayan ve bu şekilde 1,350 direncini deneyen altının ise bu direncini aşamayarak toparlanmaya başlayan risk iştahı ile 1,330 dolar seviyelerine gevşediğini gözlemledik. 
 
Bu gelişmelerin kalıcılığı elbette piyasaların reaksiyonun devamlılığı açısından kritik önemde olmaya devam edecek, özellikle önümüzdeki günlerde Rusya-Ukrayna gündeminin bir süre daha ilk sıralarda olmasını bekleyebiliriz, Bugün de NATO Rusya Konseyi Ukrayna gündemi ile toplanacak, Putin Ukrayna’nın mevcut durumda seçime gitmesi halinde bunun meşru bir seçim olmayacağını ve sonuçlarını tanımayacaklarını söylemesi hala aşağı yönlü bir risk olsa da sonuçta askerin geri çekilmesi piyasalara soluklanma fırsatı vermiş görünüyor. 
 
Bugünün siyasi riskler dışındaki gündemine baktığımızda ise; Avrupa ve ABD’de hizmet ve bileşik PMI verileri açıklanıyor olacak, ayrıca Euro bölgesi’nde Perşembe günü yapılacak ECB toplantısı öncesinde kritik önemde iki veri açıklanıyor olacak; perakende satışlar ve 4.çeyrek büyüme verisi. Hatırlanacak olursa; beklentileri aşan TÜFE verisi euroya destek vermişti, perakende satışlarda da benzer bir durumla karşılaşılması halinde EURUSD 1,38 direncine yeniden yönelebilir. 
 
Ayrıca Rusya stresi çok güçlüydü bu nedenle ECB toplantısı bu riskin gölgesinde kalabilirdi, şimdilik bu risk kalktığı için piyasalar yeniden ECB toplantısı ve veri akışına odaklanabilirler. ABD’de de ADP/MA özel sektör istihdam verisi açıklanacak, ayrıca TSİ 21.00’da bölgesel FED’lerden gelen politika notlarının derlemesi şeklinde hazırlanan Bej Kitap raporunu izliyor olacağız. Endekse baktığımızda ise; 62,000 üzerinde güç kazanması teknik anlamda olumlu. 
 
Rusya’nın tansiyonu düşürmesinin yanında global çapta yatırım kuruluşlarından gelen raporların da bankalar üzerindeki etkisi ve bilanço döneminde temettü veriminin daha fazla dikkate alınmaya başlandığı bir sürece girmemizle dün 62,500 direnci de aşıldığı için 63,000 ara direncinde tutunma ilk hedef olabilir, aşılması halinde ise 64,000 direncini konuşmaya başlayabiliriz. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)