E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa 3000 puanı aşabilecek mi?---

Borsa 3000 puanı aşabilecek mi?

Borsa 3000 puanı aşabilecek mi?
18 Ağustos 2022 - 09:22 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Avrupa’da süregelen enerji krizi ve artan resesyon endişeleri ile dün İngiltere’de zirvelerini yenilen enflasyon verisinin faiz artış beklentilerini yükseltmesi küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. FOMC tutanaklarında enflasyon düşene kadar faiz artışlarına devam edileceği vurgulandı. Bugün TCMB toplantısı yakından izlenecek olup, konsensus beklentiler ve Gedik Yatırım olarak bizim beklentimiz faiz oranlarında bir değişim olmayacağı yönünde şekilleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

14:00 Türkiye – TCMB Faiz Kararı 
15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları 

BIST-100 Güne Başlangıç

Bir süredir toparlanma çabasının gözlendiği küresel hisse piyasalarında dün gündemdeki risk başlıklarının ve açıklanan verilerin etkisiyle zayıf bir görünümün etkili olduğu izlendi. Yurt dışındaki zayıf görünüme karşın BIST-100 Endeksi pozitif ayrışarak yükseliş eğilimini devam ettirdi. Endeks dün günü %2,29 oranında güçlü bir yükselişle 2.980,00 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,96 – 17,97 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 17,95’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi’nde bankacılık sektörü öncülüğünde güçlü yükselişler yaşanırken, endeks tarihi zirvesini 2.983,22 seviyesine taşıdı. Endekste 3.000 puan seviyesi psikolojik olarak öne çıkarken, bu seviye üzerindeki tutunmalarda alıcılı seyrin devamı beklenebilir. 3.000 puan üzerinde 3.050 – 3.100 aralığı hedeflenebilir. Olası kâr satışlarında 2.950 – 2.900 aralığı destek bölgesi olup, bu seviye
altında 2.840 – 2.800 ve 2.773 seviyeleri kademeli olarak gündeme gelebilir. Endekste yaşanan güçlü yükselişlerin ardından olası düzeltmelerin de sert gerçekleşebileceğini değerlendirmekle birlikte 2.900 puan üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonların sürdürülebileceği ve 3.000 puan üzerindeki tutunmalarda ise iz süren stoplarla kısa vadeli yeni pozisyon denemeleri yapılabileceği kanısındayız.

Gözler TCMB'nin faiz kararına çevrildi

 

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

 

Fed, gelen verilerle karar verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Ağustos 2022 09:38

    Kar var ne olur ?... ya karda durayım üzerine oturalım ama.. Bir kararname... Bir canlı tv bağlantısı ile dış gündmein iç siyasete konu olması.. Bir canlı yayın tv bağlanbtısında bir satır kelime, bir cümle... bir açıklama... bir söylem.... ya KAR tutup beklemekte gerçekten gerilim oldu : ))  o bakımdan kar varsa trade kabiliyeti olanlar pek tutmaz. Robotlu aracı kurumlar felan. heleki kmh faizli para alanlar illakı vardır bunuda düşünmek lazım. USD durumu ortada. O bakımdan çok kar lı işler bazen stresli gelebilir taşıyanlara... Herkesin durumu özel ve kendine... Ben tradeci yim bu genel etkenlerden dolayı. Uzun orta vadecilerde borsanın ucuz oldugunu unutmasın. Hadi bakalım.