E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorrell'den AP'ye: Türkiye ile ters düşmemeliyiz---

Borrell'den AP'ye: Türkiye ile ters düşmemeliyiz

Borrell'den AP'ye: Türkiye ile ters düşmemeliyiz
15 Eylül 2020 - 14:36 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Doğu Akdeniz ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu dış ilişkiler konularındaki toplantıda milletvekillerine konuşma yaptı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri tüm dünyanın gözünü buraya çevirdi. Giderek artan gerilime rağmen kıta sahanlığı konusunda taviz vermeyen Türkiye'yle ters düşmek istemeyenler tek tek ortaya çıkıyor. Son olarak Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Türkiye ile zıtlaşarak çözüm bulamayız" dedi.

"Eski imparatorluklar geri gelmeye başladı"

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Doğu Akdeniz ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu dış ilişkiler konularındaki toplantıda milletvekillerine konuşma yapan Borrell, "Eski imparatorluklar geri gelmeye başladı. Bunlardan üçü Rusya, Çin ve Türkiye. Bunlar küresel ve bölgesel yaklaşımlarla gelen eskinin büyük imparatorlukları. Bu durum bizim için yeni bir ortam sunuyor." ifadelerini kullandı.

"Coğrafyayı değiştiremeyeceğimize göre komşu olmaya devam edeceğiz"

Doğu Akdeniz'deki gerginliğin düşürülmesi için yaz aylarında çaba gösterdiğini dile getiren Borrell, daha fazla çaba gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti: "Türkiye ile zıtlaşarak sorunlara çözüm bulunamayacağı açık. Bunu istemiyoruz. Türkiye AB'nin önemli bir komşusu. Coğrafyayı değiştiremeyeceğimize göre komşu olmaya devam edeceğiz. Türkiye aynı zamanda göç dahil birçok konuda önemli bir ortak. Örneğin göç akımlarını Türkiye'nin yardımı olmadan çözmenin zor olduğunu biliyoruz.

Türkiye aynı zamanda AB'ye aday ülke. Nüfusunun çok büyük çoğunluğu bizim değerlerimizi benimsiyor ama Türkiye'nin eylemleri ve Türkiye'de olanlar, ilişkilerimizin geleceği için soru işaretleri oluşturuyor ve acilen bu sorulara cevap bulmamız gerekiyor."

Miçotakis: Türkiye ile görüşmeye hazırız

Çavuşoğlu'ndan Yunan gazetesine "diyalog" makalesi

5 soru 5 cevap ile Doğu Akdeniz gerilimi

Türkiye'den yeni NAVTEX ilanı: Lozan'a vurgu yapıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif15 Eylül 2020 17:50

    sayın borrellin yiğitçe yaklaşımını değerli buluyorum.

  • bbb15 Eylül 2020 16:19

    Çok güzel diploması var elimizde. Satranç masasında kaybeden belli. oyun tahtasını bozmaya, masadan kalkmaya çalışıyor yunan. Sözde yenioyun başlatıp masada kalmaya çalışıyor. Mız mız yunan.  libya ile turkıye hattı denizden çekti. sonrasında askeri tehdit edilsede, Türkiye bu tehdidi karşılayacak güçte. Türkiye gel BENİM DEDİĞİMLE UZLAŞ diyorlar... türkiye diploması budur. sınırlar budur. uzlaşan gelsin uzlaşsın, demesi lazım. Yunan belliki gelecek adına, ne kadar deniz sahası alırsa remiyette çizilirse kendini şanslı hissediyor. 

  • HASAN TOSUN15 Eylül 2020 15:31

    türkiyenin eylemleri değil sizin emperyalist eylemleriniz,12 adayı italyanlar işgal etti yunanlılara verdi,şimdide akdenizin bütün nimetleri bizim diyorsunuz,artık avrupa emperyalist kıta diye derrs kitaplarında okutulsun

  • osman15 Eylül 2020 15:29

    Gevur bile anladı ya la.

  • Hakan15 Eylül 2020 15:04

    Bence Türkiye yi fazla zorlamaya kalkmasınlar , denizlerde hakkimiz olani içinde bize doğru soyluyorsunuz deyip kabul etsinler. Türkiye azimsanacak onemsiz küçük bir ulke degildir. 85 milyonluk buyuk bir topraga sahip olan büyük ekonomik gucu olan ayni zamanda bölgede jeopolitik onem arz eden kopru konumunda, bolgede dengeleyici konuma sahip tek ulkedir. Türkiye yi kaybetmek çok şeyi kaybetmek demektir. Türkiye essiz bir ulkedir. Savunma silahlari ve askeri acidan baya buyuk ve guclu bir ulkedir. Otur yerine, sus denilebilecek bir ulke değildir. Bize yaptiklarini Yunanistan a yapsalar sanirim hiçbir şey diyemez. Türkiye bolgede onemli rolleri olan ulkedir

  • Okie Dokie15 Eylül 2020 14:58

    Geçen ay Türkiye ziyaretinde bir tane Borel temizlik ürünü verilen adam değil mi bu?

  • Okie Dokie15 Eylül 2020 14:54

    Eyyyy Josep sen kimsin ya? Biz Joseph biliriz, Josua biliriz, Yusuf biliriz, Yuzarsif biliriz. Kimsin sen, sen kimsin?

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Eylül 2020 14:54

    Karşınızda başarısız chp ve ortakları yoktur bir dünya lideri RTE var.isterse ters düşün bizimde A B C D planlarımız var.

  • Manyak herif15 Eylül 2020 19:19

    CHP ye bu necip millet bir kere şans versin bak neler oluyor.CHP nin başında yiğit bir dünya lideri var.o bizden biri yiğit bir yurttaş,Tunceli fatihi sayın Kılıçdaroğlu gelecek her şey güzel olacak.