E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorrell: İstesek de istemesek de Lukaşenko ile çalışmak zorundayız---

Borrell: İstesek de istemesek de Lukaşenko ile çalışmak zorundayız

Borrell: İstesek de istemesek de Lukaşenko ile çalışmak zorundayız
24 Ağustos 2020 - 06:55 borsagundem.com

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, meşruiyetini tanımamakla birlikte, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile çalışmak zorunda olduğunu söyledi

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Birliği’nin meşruiyetini tanımamasına rağmen, ülke yönetimini kontrol eden kişi olduğu için Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

El Pais gazetesine konuşan Borrell, “Onu (Lukaşenko) meşru bir başkan olarak tanımıyoruz. Tıpkı, Nicolas Maduro’yu (Venezüella Devlet Başkanı) tanımadığımız gibi. Bu açıdan, Maduro ve Lukaşenko tamamen aynı durumda. Yasal olarak seçildiklerini kabul etmiyoruz. Bununla birlikte, hoşumuza gitse de gitmese de onlar hükümeti kontrol ediyorlar ve onların demokratik meşruiyetini tanımasak da onlarla iş yapmaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader24 Ağustos 2020 08:30

    himm, demek bu ulekelere cekilen operasyon ile istanbul secimlerinde cekilen operasyon ayni. tabi iktidarlarin da bu operasyonlara reaksyonlari ayni. ibizim iktidari muhalefette olmama ragmen hakli buluyorsam, demekki o iktidarlarinda hakli oldugunu varsayabilirim.