E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorisov: Türkiye'nin ilave S-400 sistemleri almasını bekliyoruz---

Borisov: Türkiye'nin ilave S-400 sistemleri almasını bekliyoruz

Borisov: Türkiye'nin ilave S-400 sistemleri almasını bekliyoruz
27 Aralık 2019 - 14:00 borsagundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye'nin ilave S-400 füze savunma sistemleri almasını beklediklerini söyledi

Rus devlet televizyonu Rossiya-24'e demeç veren Borisov, "Türkiye, büyük ihtimalle opsiyonu kullanacak ve bizimle çalışmaya devam edecek. En azından böyle umuyoruz" dedi.

Türkiye'nin NATO üyesi olmasına rağmen ulusal çıkarlarını tutarlı bir şekilde gözettiğinin altını çizen Borisov, "Türkiye, S-400 sistemlerini seçti, zira bu sistemler özellikleri itibarıyla dünyanın en iyisi. Rus hava sistemleri, genel olarak dünyadaki tüm rakiplerinin üzerinde" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun iki tesisine insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıları anımsatan Borisov, bu saldırıların Rus sistemlerinin dünyanın en iyisi olduğunu uygulamada ortaya koyduğunu vurguladı ve ekledi:

"O saldırılarda Patriot ve diğer sistemler başarısız oldu. Ancak Hmeymim'deki üssümüze yönelik düzenli saldırılar, hava savunma sistemlerimiz tarafından her zaman püskürtülüyor, Pantsir bu işi çok iyi yapıyor."

Daha önce Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitriy Şugayev, 2020'de Türkiye'ye yeni bir parti S-400 savunma sistemi teslimatına ilişkin anlaşma imzalanması ihtimaliyle bir soru karşısında, "Bu ihtimal yeterince yüksek" yanıtını vermişti. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)