E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoris Johnson’ın savurganlığı yatırımcılara yeşil ışık yakıyor---

Boris Johnson’ın savurganlığı yatırımcılara yeşil ışık yakıyor

Boris Johnson’ın savurganlığı yatırımcılara yeşil ışık yakıyor
20 Şubat 2020 - 11:50 borsagundem.com

İngiltere’nin Brexit sonrası ekonomiyi toparlamak için kesenin ağzını açması yatırımcıların iştahını kabartıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere bütçesi göz önüne alındığında devlet borçlanmasının ortalama maliyeti en düşük seviyesine yakın seyir ediyor. Hazine bakanı Rishi Sunak’ın Brexit sonrası milyarlarca poundluk ek harcama açıklanması bekleniyor.

Artan borçlanma olasılığı Bloomberg News’in haberine göre yatırımcılar için iyiye işaret. İngiltere Başbakanı Boris Johnson özellikle işçilerin oylarını alabilmek için altyapı yatırımlarına önem vermesi İngiliz piyasalarını yatırımcılar için cazip hale getiriyor.

Mega projeler

İngiltere Başbakanı Johnson, ülkenin gelmiş geçmiş en büyük altyapı projesi olan 129 milyar dolara mâl olacak hızlı tren projesinin devam edeceğini açıkladı.

Avrupa'nın en büyük altyapı projesi olacak Yüksek Hız 2 (HS2), rötarlar, idaresi ve maliyet sarmalı tahminlerine ilişkin eleştirilere maruz kalıyordu. İlk tren seferleri 2031'de önce gerçekleşmeyebilir.

Johnson ayrıca İskoçya ile Kuzey İrlanda'yı birbirine bağlamak için 20 milyar sterline mal olacak dev bir köprü inşaa etmeyi planlıyor. Uzmanlar, Johnson'ın iki ülke arasında inşaa etmeyi planladığı köprünün ekonomik olarak "gerçekçi" olup olmadığını tartışıyor.

Korona virüsten dolayı küresel büyümeyi olumsuz etkilerken İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz oranlarını tüm zamanların en düşük seviyelerine yakın tutmaya devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)