E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Boris Johnson'dan 'Omikron varyantından ilk ölüm' açıklaması---

Boris Johnson'dan 'Omikron varyantından ilk ölüm' açıklaması

 Boris Johnson'dan 'Omikron varyantından ilk ölüm' açıklaması
13 Aralık 2021 - 14:58 borsagundem.com

Başbakan Boris Johnson, Britanya'da korona virüsün Omikron varyantına ilk can kaybının verildiğini duyurdu.

İngiltere'de Kovid-19'un son ortaya çıkan varyantı Omikron'dan ilk ölüm gerçekleşti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede ilk kez bir kişinin koronavirüsün son varyantı Omikron'a yakalanması sonrası hayatını kaybettiğini açıkladı.

Johnson, "Yapılabilecek en iyi şey biran önce güçlendirici aşıların yaptırılması" dedi, Omikron'un daha hafif bir varyantı olduğu fikrine kapılmamak gerektiği uyarısında bulundu.

'LONDRA'DAKİ VAKALARIN YÜZDE 40'I OMİKRON'

BBC'ye konuşan Sağlık Bakanı Sajid Javid de Omikron'un ülkede olağanüstü bir hızla yayıldığını söyledi. Javid, "Artık Londra'daki vakaların yüzde 40'ı Omikron" dedi.

Sajid Javid, Ocak ayına kadar bütün yetişkinlere gerçekten aşı yapılıp yapılamayacağı sorusuna, "Umuyorum mümkün olur. Her şeyimizi ortaya koyacağız" yanıtını verdi.

Javid, "Bu yeni varyant, Omikron, hakkında son bir haftada öğrendiğimiz şey, inanılmaz bir hızla yayıldığı. 2-3 günde bir vakalar ikiye katlanıyor. Salgında büyük bir dalga geliyor" dedi.

İki doz aşının bu dalgayı yavaşlatmaya yetmeyeceğini belirten Javid, üçüncü doz aşının ise etkili olacağını vurguladı.

Javid; İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta şu ana kadar yetişkinlerin yüzde 40'ının güçlendirici aşılarını olduklarını fakat geri kalanların da aşılanmasının Omikron'a karşı en önemli koruyucu olacağını kaydetti.

Şu an için hükümetin açıklananların ötesinde bir önlem almayı planlamadığını belirten Javid, okulların kapatılmayacağı konusunda güvence vermeyi reddetti.

DSÖ: 63 ÜLKEDE TESPİT EDİLDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı son açıklamada Kovid-19’un Güney Afrika keşfedilen Omikron mutasyonunun 63 ülkede tespit edildiğini ve mutasyonun aşıların etkinliğini azaltabileceğini belirtmiş ancak bu varyant kaynaklı ölüm bildirilmediği ifade etmişti.

İngiltere Başbakan Boris Johnson ise Koronavirüs salgınında ülke çapındaki alarm seviyesini 3'ten 4'e yükselttiklerini duyurmuş ve "Omikron dalgası geliyor" diyerek ay sonuna kadar tüm yetişkinlere üçüncü doz aşı sunulacağını açıklamıştı.

İngiltere'de Omikron vakalarının tedavi gördüğü açıklandı

 

Omikron Delta'dan daha hafif mi seyrediyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)