E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoris Johnson'dan korkutan korona virüs sözleri---

Boris Johnson'dan korkutan korona virüs sözleri

Boris Johnson'dan korkutan korona virüs sözleri
19 Aralık 2020 - 22:20 borsagundem.com

Kabinenin acil korona virüs önlemleri toplantısının ardından açıklama yapan İngiltere Başbakanı Johnson, ülkede daha hızlı yayılan yeni tip korona virüs türünün ortaya çıktığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede daha hızlı yayılan yeni tip korona virüsün (Kovid-19) bir türünün ortaya çıktığını ve yüzde 70 daha hızlı yayıldığını aktardı.

Johnson, İngiltere'de görülen Kovid-19'un yeni bir türünün daha hızlı yayılabileceği ve vakalarda artışa yol açabileceğinin doğrulanmasının ardından alınacak acil önlemleri görüşmek üzere kabine üyeleriyle bir araya geldi. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Johnson, Londra ve çevresinde virüsün alınan önlemlere rağmen yayıldığını kaydetti.

Başbakan Johnson, bunun yeni bir türden kaynaklandığının belirlendiğini ve yeni türün daha ölümcül olduğuna dair bir bilgi bulunmasa da diğer türden yüzde 70 daha hızlı yayıldığının belirtildiğini bildirdi.

Aşıların bu türe karşı daha az etkili olabileceğine dair de bir veri bulunmadığını aktaran Johnson, bu konudaki araştırmaların Dünya Sağlık Örgütüne iletildiğini söyledi.

YENİ ÖNLEMLER AÇIKLANDI

Johnson, yeni türden dolayı bazı önlemler almak zorunda kaldıklarını, şimdiye kadarki en geniş kısıtlamaların uygulandığı başkent Londra ile İngiltere'nin doğu ve güneydoğusunun önlemlerin daha da sıkılaştırıldığı 4. aşamaya alınacağını duyurdu.

Yeni önlemlerin yarından itibaren geçerli olacağını kaydeden Johnson, halihazırda restoran ve barların kapalı olduğu bu yerlerde temel ürünlerin satılmadığı tüm mağazalar, spor salonları ve kuaförlerin de kapatılacağını, istisnai durumlar dışında halkın evde kalmasının isteneceğini bildirdi.

NOEL YASAKLARI

Johnson, daha önce alınan Noel'de önlemlerin 5 gün gevşetilmesi kararını da uygulamayacaklarını belirterek, "Noel konusunu tekrar ele almalıyız." dedi.

4. aşama kısıtlamalara alınan bölgelerdeki insanların Noel'de diğer hane üyeleriyle bir araya gelmemesi gerektiğini vurgulayan Johnson, buralar dışındaki diğer yerlerde ise insanların ilk 5 gün yerine yalnızca Noel Günü'nde en fazla 2 ayrı hanenin üyeleriyle buluşmasına izin verileceğini açıkladı.

İsviçre'den Pfizer-BioNTech aşısına onay

Bakan Koca, korona virüs ile ilgili son durumu açıkladı


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan Sayan20 Aralık 2020 23:57

    Allahın gazabı din tacirlerinin ve yobazların üzerine olsun.Amin.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER20 Aralık 2020 23:45

    dünya da büyük bir oyunlar oynanmakta bakılım sonumuz hayırlı olur.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ20 Aralık 2020 20:16

    Öyle kabadayılık yapıyor idin.haydi bakalım yap bakalım şu kabadayılığını da göstersin sana covid dünya nın kaç buçak olduğunu.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ20 Aralık 2020 20:15

    Asırlardır müslüman ve gariban ülkeleri sömüre sömüre iliklerini kemiklerini kuruttular.hala da kurutmayay devam ediyorlar.bunların ahları tuttu ve ilahi adalet çalışmaya başladı.umarım nufusları biter kökleri kırılıp hepsi geberirler.yoksa bunları savaşla bitirmek çok zor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Aralık 2020 20:12

    Sanki dünya insanlarının % 20-40 nufusunu bitirecekler.

  • insanoğlu soyu tehlikede.20 Aralık 2020 13:08

     salgını gibi silahları uretende ingiletere bitetix den ayrıldı on gün sonra viruz cıktı covıd 19 ne tesadüf ingiteresiz avrupa olurmu her halde yeni bir dünya düzani kuruluyor.baş aktor ingiletere  bu yeni dünya düzenini kurmak içinde covid 19 gibi salgına ihtiyaç var.bunu yapsa yapsa kraliyet yapar.

  • mezarci 20 Aralık 2020 12:48

    Allah,in gazabi Islam/Musluman dusmanlarinin uzerine olsun.Amiin...

  • Koç 20 Aralık 2020 01:22

    Ne pislik çıkarsa gavurdan cikiyor pis herifler

  • tam kapanma isteyen gerizekalı ordusu19 Aralık 2020 23:51

    baba hani nerede tam kapanma olunca vakalar düşecekti .hani baba .Bize böyle söyledi sözde profesörler halk tv de falan çıkanlar 28 gün 14 gün falan .İnsanları eve tıkayarak hem ekonomiye zarar veriyorsunuz hem de virüsün böyle mutasyon geçirmesini daha da kolaylaştırıyorsunuz .

  • Aks1520 Aralık 2020 14:30

    Rahat ol. Devletimiz sözde profesörlerin ve halk tv nin lafı ile hareket etmez.

  • Veli19 Aralık 2020 23:02

    Reis varken koroba bile oyunu reise atar.