E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoris Johnson: Tablo giderek daha endişe verici---

Boris Johnson: Tablo giderek daha endişe verici

Boris Johnson: Tablo giderek daha endişe verici
30 Ocak 2022 - 15:49 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna-Rusya sınırındaki tablonun giderek daha endişe verici hale geldiğine dikkat çekti.

Johnson bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya’yı müzakerelere katılmaya, pervasız ve yıkıcı bir işgalden kaçınmaya çağırmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

Johnson, dün ise ülkesinin NATO ülkelerinin savunmasını desteklemek için kara, hava ve deniz kuvvetleri konuşlandırmayı teklif edeceğini duyurdu.

"NATO MÜTTEFİKLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

İngiltere Başbakanlık Ofisi’ne göre, NATO askeri liderlerinin önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda sunulması beklenen bu teklif, şu anda Doğu Avrupa’da konuşlanmış İngiliz kuvvetlerinin sayısının iki katına çıkmasına ve Estonya’ya savunma silahları sağlanmasına yol açabilir.

Johnson konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, kararın Kremlin’e açık bir mesaj göndermeyi amaçladığını söyleyerek, “İstikrarsızlaştırıcı faaliyetlerine müsamaha göstermeyeceğiz ve Rusya’nın düşmanlığı karşısında her zaman NATO müttefiklerimizin yanında olacağız. NATO müttefiklerimizi karada, denizde ve havada destekleyebilmemiz için silahlı kuvvetlerimize önümüzdeki hafta Avrupa’da güç konuşlandırmaya hazırlanmaları talimatı verdim” dedi.

İngiliz lider, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’da kan dökülmesini ve yıkımı seçmesi halinde bunun Avrupa için bir trajedi olacağının altını çizerek, “Ukrayna kendi geleceğini seçmekte özgür olmalı” diye konuştu. Ukraynalı yetkililer ise, Batılı ülkelere işgal için sınırda güç toplamakla suçlanan Rusya ile müzakerelerinde ihtiyat ve kararlılık göstermeleri çağrısında bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rus tarafıyla temaslarda dikkatli ve kararlı olmanın önemini vurguladı. Kuleba, Rusya ile Batı arasında Ukrayna krizinde siyasi ve diplomatik bir çözüme öncelik verilmesi çağrısında bulundu.

Rusya- Ukrayna krizi: NATO asker gönderecek mi?

Rusya-Ukrayna savaşı, dünyada gıda krizine neden olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)30 Ocak 2022 23:12

    Şerefisz ABd böyle ortamda bile, ne F35 lerimizi.. ne yeni f16 larımızı vermyor. Hemde paralarımıza kondu. Şeref yoksunu ABD. 4 nesil uçakla kaldık ortada. herkesde 5 nesiller uçuyor. bizde 4 nesiller... Bu ortamda vermediğine göre biz uçakları başka yerlerden almak zorunda kalacaz. bu iş baya çözümsüz gibi duruyor... kktc ambargosunbda rusya adımları sonrası ambargoyu kaldırmış gevşetmişti. bu sefer abd den böyle adım goremedık. ypg olayından ötürü Türkiye yi hedef almış gibi duruyor. Gelecek baya problemli olacak belliki. millet 6 nsile geçince biz hala 4. nesil yenilenmiş uçaklarla ortada kalacaz . bu çok büyük stratejik problem hava sahamız açısından.

  • xyz31 Ocak 2022 02:15

    Aferin!  Sonunda anladın!