E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBorçların azalması Emlak Konut'ta pozitif etki yaratabilir---

Borçların azalması Emlak Konut'ta pozitif etki yaratabilir

Borçların azalması Emlak Konut'ta pozitif etki yaratabilir
09 Kasım 2020 - 16:25 borsagundem.com

Emlak Konut için, Deniz Yatırım 2,28 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korurken, Vakıf Yatırım, hedef fiyatını 2,51 TL'ye revize edip, 'AL' tavsiyesini korudu

Deniz Yatırım, Emlak Konut için 2,28 TL hedef fiyatla 'AL'  tavsiyesini korudu.

Analiz şu şekilde:

"Emlak Konut GYO Cuma akşamı açıkladığı 3Ç20 finansallarında 332 milyon TL net kar açıkladı (Beklenti: 500 milyon TL). Net kar rakamının hisse fiyatı üzerinde anlamlı bir etkisi olmayacağını  düşünüyoruz. Ancak, şirketin net borcunun bir önceki döneme göre 2.1 milyar TL kadar azalarak 1.64 milyar TL’ye gerilemiş olması hisse fiyatı üzerinde kısmi bir olumlu etki yaratabilir. Gerek nakit  pozisyonun artmış olması gerekse de borç miktarının azalmış olması net borç pozisyonunun azalmasına imkan sağlamıştır. Son iki çeyrekte güçlü seyreden ön satış rakamlarının nakit pozisyonundaki iyileşmeye imkan sağladığını düşünüyoruz. Artan faiz oranları nedeniyle 4Ç20’de ön  satış rakamlarının gerilemesini beklemekle birlikte henüz yaşadığımız İzmir depreminin projeleri İstanbul’da yoğunlaşan Emlak Konut GYO’nun  ön satış rakamları için katalist olabileceği görüşündeyiz. Hisse için AL olan önerimizi ve 2.28 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz.”

Vakıf Yatırım, Emlak Konut GYO hedef fiyatını 2,32 TL'den 2,51 TL'ye revize ederken, 'AL' tavsiyesini korudu.

Analiz şu şekilde:

"Emlak Konut GYO (EKGYO): Emlak Konut GYO 3Ç20 için beklentimize paralel, ancak piyasa tahminlerinin %28,0 altında 331,7 mn TL net kar açıkladı. Şirket 2019 yılının aynı döneminde 153,3 mn TL net zarar açıklamıştı. 3Ç20’de operasyonel karlılığın artması ve finansman giderlerinin gerilemesi, şirketin yıllık bazda net karına artış getirdi. Emlak Konut GYO’nun 3Ç’de toplam satış gelirleri yıllık %470,0 artarak 2,27 mlr TL’ye ulaşarak, beklentimizin %60,0, üzerinde  gerçekleşti. Şirket bu dönemde Validebağ Konakları, Ebruli Ispartakule, Büyükyalı Istanbul ve Nidapark Küçükyalı projelerinde geçiçi kabullerini yapmıştı. Şirket’in 3Ç19’da 3,9 mn TL düzeyinde  olan FAVÖK’ü bu yılın aynı döneminde 296,9 mn TL’ye yükseldi ancak beklentimizin %43,0, piyasa tahminlerinin ise %48,0 altında  gerçekleşti. Diğer yandan, şirket 3Ç’de değer düşüklüğü karşılık iptallerine bağlı olarak 62,4 mn TL gelir kaydederken, azalan finansman giderlerinin etkisi ile 41,1 mn TL net finansman geliri elde  etti (3Ç19:155,3). Ayrıca bir önceki çeyrekte gerçekleştirilen güçlü ön satışlardan elde edilen kaparo ve peşinat ödemelerinin etkisi ile  şirketin 3Ç sonu itibariyle net borcu çeyreksel %56,4 azalarak 1,64  mlr TL’ye geriledi.

Yorum: 3Ç’de FAVÖK beklentimizin altında gerçekleşmiş olmasına karşın, operasyonel olmayan gelirlerin katkısı ile, net kar beklentimiz ile uyumlu gerçekleşti. 3Ç’de beklentiler dahilinde olsa da şirketin net borcunun azalmasının, hisse performansına olumlu yansıyacağını değerlendiriyoruz. Nakit pozisyonundaki iyileşme nedeniyle Emlak Konut GYO için hedef  fiyatımızı 2,32 TL’den 2,51 TL’ye revize ederken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli “AL” önerimizi sürdürüyoruz.
Son bir ayda endekse göre %2,1 negatif ayrışan Emlak Konut GYO, aktif  değerine göre %65,1 iskontolu işlem görmektedir."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)