E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorçlanarak Bitcoin alıyor: 4 ayda yüzde 63 değer kaybetti---

Borçlanarak Bitcoin alıyor: 4 ayda yüzde 63 değer kaybetti

Borçlanarak Bitcoin alıyor: 4 ayda yüzde 63 değer kaybetti
08 Haziran 2021 - 10:27 borsagundem.com

MicroStrategy hisseleri, 7 Haziran'da New York Menkul Kıymetler Borsası'nın açılmasının ardından yüzde 2,17 düşüş gösterdi.

Bilançonun beklentilerin altında gelmesi, aşırı borç yükü ve Bitcoin'e borçlanma ile yapılan yatırımlar ile MicroStrategy hisseleri şubat ayından beri yüzde 63'ten fazla değer kaybetti. Şirket bu riskleri göz ardı ederek, Bitcoin (BTC) satın almak için daha fazla borçlanmaya karar verdi.

MicroStrategy, 7 Şubat'ta öncelikli tahvil satarak 400 milyon dolar toplamayı ve bu sermaye ile Bitcoin satın almayı planladığını duyurdu. Şirket, halihazırda mevcut kur ile değeri yaklaşık 3,31 milyar dolar olan 92 binden fazla BTC'ye sahip. 3,31 milyar, şirketin ilk yatırımının neredeyse 1,5 katı ediyor. 

MSTR, 7 Haziran'da New York Menkul Kıymetler Borsası'nın açılmasının ardından yüzde 2,17 düşüş göstererek 469,29 dolara geriledi. Şirket hisseleri, yıl içinde 1,135 dolara kadar yükselmişti.

Şirket yeterli gelir elde edemiyor

MicroStrategy, önceki açıklamalarında dünyanın önde gelen para birimlerinin değer kaybına karşı sigorta olarak Bitcoin portföyü oluşturduğunu belirtmişti. Fakat şirket, art arda Bitcoin satın alarak kendini doların değer kaybından daha fazlasına karşı korudu. 

MicroStrategy'nin alternatif varlık birikimlerine göz atıldığında, Bitcoin'e fazlaca ağırlık verdiği görülebiliyor. Şirketin gayrimenkul yatırımları, toplam yatırımlarının yüzde 0,2'sinden azını oluşturuyor.

Şirketin en son çeyreklik raporu da 31 Mart itibarıyla borç/özsermaye oranı 4,55 olan zayıf bir bilanço tablosu olduğunu gösteriyor. Şirketin özsermaye değeri 0,37 milyar dolar iken, borç yükünün 1,66 milyar dolar olduğu görülüyor.

Bu durum, özellikle de Bitcoin'in fiyat dalgalanması göz önüne alındığında risk taşıyor. MicroStrategy, borç yükünü karşılamaya yeterli geliri elde edemiyor ve bu konuda çoğunlukla Bitcoin kârına dayanıyor. Şimdi ise dönüştürülebilir tahvillerinin vadesinin 2028'de doğmasına rağmen, 400 milyon dolar daha borçlanmak istiyor.

2014 ve 2018 yıllarında görülen büyük düşüşlere değinen stratejist Juan De La Hoz, Bitcoin'in gelecekte yüzde 50 daha düşmesi halinde, MicroStrategy'nin borçlarını ödeyemeyecek duruma gelmesinden endişe ediyor. Analist, MicroStrategy'nin böyle bir durumda iflastan kaçınmak için Bitcoin birikimlerini muhtemelen satacağını ileri sürdü.

Borsa İstanbul'da hisse bazlı ayrışma sürecek mi?

Bitcoin'de kurumsal yatırımcıların satış dalgası

Kripto paralarda sert düşüş

ABD siber saldırıda kaptırdığı kripto paraları kurtardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)