E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorç yapılandırma haberi kulüplerin hisselerini uçurdu---

Borç yapılandırma haberi kulüplerin hisselerini uçurdu

Borç yapılandırma haberi kulüplerin hisselerini uçurdu
08 Eylül 2020 - 11:57 borsagundem.com

Futbol kulüplerinin bankalara olan borçlarının 3 yıl geri ödemesiz 12 yıl vadeye yayılması ile ilgili haberler hisselerin yeniden yükselmesine neden oldu

BORSAGUNDEM.COM

Borsada en çok kazandıran hisseler arasında yer alan ve neredeyse 5 kat prim yapan futbol küplerinin hisseleri bugün yeniden yükselişe geçti. Bloomberg News futbol kulüplerinin bankalar ile borçların vade uzatımı konusunu görüştüğünü açıkladı. Haberde aralarında Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank'ın olduğu bankaların, kulüplerin borçlarının daha önce 5 yıl olan vadesinin 12 yıla çıkarılması için kulüplerle görüşmeler yaptığını ve yeni anlaşmada 2 veya 3 yıl geri ödemesiz dönem olması amaçlandığı duyuruldu.

FENERBAHÇE TAVAN OLDU

Bu açıklamanın etkisiyle saat 11.42 itibarıyla Fenerbahçe tavan oldu. Hisselerdeki yüzde 10’luk yükselişle birlikte Fenerbahçe’nin piyasa değeri 4.4 milyarı geçti. Eksi özsermaye sahip olan Fenerbahçe’nin hisseleri 7 Ağustos’ta 12 lira seviyesindeydi bir ay gibi kısa sürede 45 lira sınırına dayandı!

Yüzde 9 prim yapan Galatasaray hisseleri ise 4.33 lira oldu. Galatasay’ın da özsermayesi eksi olmasına rağmen piyasa değeri 2.3 milyarı geçmiş durumda. Hisseleri ise son bir ay içerisinde 2 liradan 4.5 lira seviyesine ulaştı.

BEŞİKTAŞ EN DÜŞÜK PİYASA DEĞERİNE SAHİP KOLÜP

Beşiktaş da söz konusu borç yapılandırılmasından olumlu etkilenen kulüplerden biri. Beşiktaş’ın hisseleri yüzde 8 oranında yükselerek 3.96 lirayı gördü. Özrmayesi 1.2 milyar eksi olan Beşiktaş 950 milyon piyasa değerine sahip. Diğer kulüplerle kıyaslandığında en düşük piyasa değeri Beşiktaş’ın. Son bir ay içerisinde Beşiktaş hisseleri 2.5 lira seviyesinden 4 lira sınırına kadar yükseldi.

Yüzde 8 yükselerek 6.42 liraya kadar çıkan Trabzonspor hisseleri tavan seviyesine yakın fiyatlardan işlem görüyor. Özsermayesi 555 milyon eksi olan Trabzonspor’un piyasa değeri 1.5 milyar dolar. Trabzonspor hisseleri ise son bir ayda 3 lira sınırından 6.5 liraya kadar yükseliş kaydetti.

Borsa İstanbul'da pozitif ayrışma sürecek mi?

İndeks, Datagate hissesi satacak

Erdemir, İsdemir hisseleri için dava açtı

Trend GYO hisselerini Alahmar sattı Al Ahmar aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)