E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBor Şeker Fabrikası havuzlu villa oldu---

Bor Şeker Fabrikası havuzlu villa oldu

Bor Şeker Fabrikası havuzlu villa oldu
21 Ağustos 2019 - 21:32 borsagundem.com

Bor Şeker Fabrikası’nın satışa konu olmayan 625 bin metrekarelik arazisini hülle yaparak devralan AKP’li Şaban Dişli ailesinin, devlette kalan şeker fabrikasının üstündeki sendika binasını yıkarak kendilerine havuzlu villa yaptırdıkları ortaya çıktı

Bor Şeker Fabrikası, kanunlara ve ihale şartnamesine aykırı bir şekilde ihaleye girmeyen bir firmaya ‘hülle yoluyla' devredilirken, söz konusu fabrikanın satışa konu olmayan 625 bin metrekare arazisiyle ilgili de büyük bir skandal patlak verdi.

İHALE ŞARTNAMESİNE AYKIRI

Bor Şeker Fabrikası, 2018 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde Doğuş Çay'a satılmıştı. Ancak Doğuş Çay, fabrikayı devralmayarak kamuoyunun yakından tanıdığı Dişli Ailesi'yle birlikte kurulan DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi'ne devretmişti. İhale şartnamesine aykırı bu devir işlemi, kamuoyunda büyük tepkiye neden olurken, hülleli satış olarak tarihe geçmişti.

HAVUZLU VİLLA YAPMIŞLAR

Bu skandal hafızalarda canlılığını korurken, bu sefer Bor Şeker Fabrikası'nın satışa konu olmayan 625 bin metrekarelik arazisiyle ilgili yeni bir skandal patlak verdi.

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre Hülle yaparak fabrikayı devralan Dişli ailesinin, devlette kalan şeker fabrikasının üstündeki sendika binasını yıkarak kendilerine havuzlu villa yaptırdıkları ortaya çıktı.

VİLLA GÖSTERİLMEDİ

Özelleştirme İdaresi, Temmuz ayında çıktığı ilanda, yapılara ait bilgilerde havuzlu villayı göstermeyerek, onun yerine yıkılan sendika binası varmış gibi gösterdi. Hatta olmayan sendika binasıyla ilgili de şu bilgiler verildi:

“Parsel üzerinde 16 bloklu lojman, okul, 2 adet misafirhane, lokanta, kantin ve sendika binası yer almaktadır. Sendika binası: Konu bina 647,00 m² tabana kurulu zemin kat olmak üzere tek katta; 647,00 m² yapı alanına sahip, 1983 yılı yapımı betonarme binadır. Bina dış cephesi sıvalı ve boyalıdır.” (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atamtürk22 Ağustos 2019 14:56

    Bu Şaban Dişli'nin kardeşi FETÖ davasından içeride değil mi, bunlar nasıl FETÖ ile mücadele ediyor anlamış değilim bankasının önünden geçeni içeri tık ama kol kola olanlara dokunma gelde inan FETÖ ile mücadele ettiklerine

  • salih can22 Ağustos 2019 08:17

    hani hak yemezdi bunlar

  • abdullah 1122 Ağustos 2019 00:01

    12 eylülde satışa çıkacakmış alın villanız olur hazır villa

  • eeee21 Ağustos 2019 23:55

    biraz daha tepki geşirse cami deyapar bahceye olur muslumanın hası..sever bizim insanşar oyle dını seylerı

  • CEMAL BABASIİMAM21 Ağustos 2019 23:37

    DEVLETİN BİR KURUŞUNU KURSAĞINA GEÇİRENİ İDAM EDECEKSİN

  • CAFER KILIÇ21 Ağustos 2019 22:44

    Bor şeker fabrikası özelleşmeden önce ali baba nın çifliği gibi idi.demekki özelleşmede de büyük fırıldaklar dönmüş.ne diyeliim ALLAH ın dan bulur fakat bu işe cumhuriyet savcılarının el koyması gerekmektedrir.bunu yapan kim olursa olsun üzerine gidilmeli.eğer gidilmese bile bir gün keserin sapı döner sonra o alaverecilere döner.

  • Eskici21 Ağustos 2019 22:38

    Saban disli darbeci fetocunun disli generalin abisi degilimiyidi

  • Eskici21 Ağustos 2019 22:34

    Saban disli nereli rizeli:)) ..ak partiyi mutahitler baskanlar kardaslar yandaslar dindaslar ummetdaslar rantdaslar ve memurdaslar sayesinde yerel secimde sok oldu ..multeci esnaf ve issizlik ekonomik sorunlar cozulmezse 2 secimde 2 sok yasar vatandas herseyin farkinda artik anliyor Kim ne yapiyor

  • VS21 Ağustos 2019 22:26

    havuzda yüzsünler bakalım.bu dünya geçici birde toprağın altı var.kimin hakkı yendiyse hesabını fazlasıyla değil ama tamı tamına ödeyecekler inşallah

  • Serkan21 Ağustos 2019 22:18

    Böyle böyle çöküyorlar

  • Galip21 Ağustos 2019 22:10

    Gazoz olma yandaş ol zengin ol

  • ALAATTİN CAMGÖZ21 Ağustos 2019 22:07

    Ak partiyi belediye seçimlerinde aç gözlü belediye başkanları ve milletvekilleri demek ki aç gözlülükleri milletin gözünden kaçmadığı için oy kaybına sebebiyet verdi.milletle şaka olmaz ve hiç af etmez günü geldiğinde faturayı hemen keserler.acilen konunun RTE tarafından olaya elkoymazsı araştırması düzeltilmesi ve bunu yapan milletvekili hakkında yargı süreciğini başlatması gerekmektedir.

  • Yorum görüş22 Ağustos 2019 11:39

    Sen daha uyanamamışsın çok beklersin