E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBor satışında rekor: 1 milyar dolar aşıldı---

Bor satışında rekor: 1 milyar dolar aşıldı

Bor satışında rekor: 1 milyar dolar aşıldı
22 Kasım 2019 - 18:50 borsagundem.com

Ayten, geçen yıl 2,45 milyon ton bor ürünleri satışı karşılığında ilk defa 1 milyar doların üzerinde satış geliri elde edildiğini açıkladı

Eskişehir Eti Maden Kırka Bor İşletmesi’nde emekli personellere yönelik programda konuşan İşletme Müdürü Ersan Ayten, geçen yıl 2,45 milyon ton bor ürünleri satışı karşılığında ilk defa 1 milyar doların üzerinde satış geliri elde edildiğini belirtti.

Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde; 2019 yılında emekliye ayrılan 24 personeli için kurum sosyal tesislerinde emeklilik töreni yapıldı. Kurum tarihinde ilk kez yapılan törene; Eti Maden Kırka Bor işletme Müdürü Ersan Ayten, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şube Başkanı Yılmaz Ayrancı, Eti Maden Kırka Bor İşletme Müdür yardımcıları Celal Demirbağ, Hasan Ali Uzun ve Zülküf Altınöz, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şube Sekreteri Hakan Şen, çalışanlar ve 2019 yılında emekliye ayrılanlar katıldı.


Törende konuşan Ayten; kökleri ETİBANK adıyla 1935 yılına dayanan dünya bor lideri Eti Maden’in “Dünya Bor Liderliği” konumunu her geçen yıl sağlamlaştırdığını, 2018 yılının, Eti Maden açısından büyük başarılara imza atılan ve satış rekorları kırılan bir yıl olduğunu belirtti. 2018 yılında 2,45 milyon ton bor ürünleri satışı karşılığında, yüzde 97’si ihracat gelirlerinden olmak üzere ilk defa 1 milyar doların üzerinde satış geliri elde edildiğini anlatan Ersan Ayten, "Böylece, dünya bor sektörü liderliğimizin yüzde 59 seviyesine ulaşmıştır. Bu başarının en önemli unsurunun “İnsan Kaynağı” olduğunu bir kez daha gözlemlenmiştir. Kuruluşumuzdan bu güne görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş tüm çalışanları şükran ve minnetle yâd ediyoruz. İlk defa düzenlediğimiz bu etkinliği düzenli hale getirerek ileride diğer etkinliklerle çalışana odaklı bir kurum olma yönünde çalışanlarımızla beraber kaliteli adını altın harflerle söz ettiren bir kurum olma yönüyle ilerlemeye devam edeceğiz. Ayrıca Genel Müdürümüz Serkan Keleşer’in adına emekliye ayrılan personele hizmetlerinden ötürü vermiş oldukları hizmetten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum’’ diye belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sebati Simez22 Kasım 2019 20:22

    şuanda bor madeni daha işlenip daha fazla fiyata satılacak.ben olsam fiyatını daha da yükseltirim mecbur bizden alacaklar.

  • AHMET ÖZBİR22 Kasım 2019 20:00

    BOR-ON'la çamaşırlar ON NUMARA! Eti Madenciliği tebrik ediyorum, bizlere böyle mükemmel bir deterjan mamülü imal ettikleri için. Bir zamanlar Etibank'ımız da vardı, yanlış yönetimler sonucu 2000 yılında devletimiz el koydu, TMFS'ye devredildi. Tekrar o isimle AÇILMASINI DEVLETİMDEN İSTİYORUZ!.. "BOR'LA DAİMA PARACIKLARA KON BE YA!"

  • Selahattin Ölmez22 Kasım 2019 20:22

    bende almanya da yaşayan bir Türk vatandaşı olarak bor-on kullanıyoruz çok memnunuz.