E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBooking’e üç yerli rakip---

Booking’e üç yerli rakip

Booking’e üç yerli rakip
09 Eylül 2017 - 09:11 borsagundem.com

Türkiye’de faaliyetleri durdurulan booking.com’a yerli rakipler çıktı. Otelz.com, odamax.com ve enuygun.com olarak üç Türk firması otel rezervasyon sitesi kurarak tekelleşmenin önüne geçti.

Mart ayında haksız rekabete sebep olduğu gerekçesiyle Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan booking.com'dan doğan boşluğu yerli firmalar doldurmak için atağa geçti. Türkiye'nin en büyük tur operatörü olan ETS, booking'e rakip olarak odamax.com sitesini devreye aldı. Faaliyete geçen sitenin lansmanı kasım ayında yapılacak. 2015'te faaliyete geçen otelz.com Sankonline'dan 11 milyon TL'lik yatırım aldı. Online otel rezervasyon sitesi yatırımı yapan en son şirket de enuygun.com oldu. Ayda 15 milyon kullanıcısı olan ve Türkiye'deki her 100 uçak biletinin 10'unu satan enuygun.com, online otel rezervasyon sitesini 2018'in ilk çeyreğinde faaliyete geçirecek. Enuygun.com'un Kurucu CEO'su Çağlar Erol, siteyle pazarlama faaliyetleri sınırlı olan küçük otellere avantaj sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Amaçlarının en az booking.com kadar iyi bir hizmet sunmak olduğunu belirten Erol, "Booking kendisinden talep edilen şartları sağlasa dahi siteye yönelik çalışmalarımız devam edecek. Tekelleşmeyi kırmak, otelcilerin üzerindeki komisyon baskısını kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.

ANLIK GÜNCELLENECEK
Sadece uçak bilet satışıyla aylık 15 milyon ziyaretçi sayısına ulaştıklarını aktaran Erol, "Otel rezervasyonu daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Bu sayının üzerine çıkacağımızı öngörüyoruz. Site altyapısını da buna göre hazırlıyoruz. Tüketici için kolay, anlaşılabilir bir site sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Uçak biletlerinde fiyatların havayolu firmalarından alınan bilgilerle anlık değiştirdiklerini aktaran Erol, otel rezervasyonunda da aynı şekilde oda fiyatlarının anlık olarak değiştirilebileceğini ifade etti. Erol, "Otellerde önemli olan fiyat hareketlerini anlık olarak güncelleyebilmek. Biz de bunu en doğru şekilde yapabilmek için çalışıyoruz. Otellerin fiyatı anlık artırıp düşürebilecekleri bir sistem sunmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Yurtdışında da büyüme planları yaptıklarını belirten Erol, "Wingie.de ile Almanya'da, wingie.co ile de İngiltere'de faaliyet gösteriyoruz. Gelecek yıl Rusya ve Ortadoğu'ya açılacağız" dedi. Betül Alakent / Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)