E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBombacı kaçarken Gaziantep'te yakalandı---

Bombacı kaçarken Gaziantep'te yakalandı

Bombacı kaçarken Gaziantep'te yakalandı
07 Haziran 2015 - 21:14 borsagundem.com

Diyarbakır’daki HDP mitinginde 3 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da cuma günü düzenlenen HDP mitingine bombalı saldırı yapan şüpheli ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Saldırıyı araştıran istihbarat uzmanları şüphelinin saatlerce süren görüntü kayıtlarının incelenmesi ve elde edilen maddi delillerin karşılaştırılması sonucu tespit edildiğini bildirdi. Yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Türk vatandaşı olduğunu ve bölgedeki bir ilin nüfusuna kayıtlı olduğunu söyledi. Miting alanında iki bombayı da patlattığı ileri sürülen şüpheli güvenlik güçlerince tespit edildi ve olaydan sonda kaçtığı Gaziantep’te yakalandı. Güvenlik kaynakları 2 günlük inceleme ve delillerin değerlendirilmesi sonucunda gözaltına alınan şüphelinin ’eylemi bizzat yapan kişi olduğuna ilişkin hiç bir şüphe kalmadığını’ belirtti. 
 
Gözaltına alınan şüphelinin eyleme bütün safahatı ile başından sonuna kadar katıldığını kaydeden istihbarat uzmanları, bu konuda herhangi bir ’tereddüt oluşmayacak şekilde delillerin mevcut olduğunu’ belirtti. 
 
Uzmanlar her iki bombayı da patlatan şüphelinin her profesyonel suçlunun yaptığı gibi eylemden sonra olay yerini terk ettiğini vurguladı. Şüphelinin eylemden sonra Diyarbakır’dan karayolu ile Gaziantep’e kaçtığını belirten yetkililer, her iki patlamayı aynı şüphelinin gerçekleştirdiğini ifade etti.
 
BAŞSAVCI: SORUŞTURMA AÇISINDAN ÇOK İYİ NOKTADAYIZ
 
Olayla ilgili soruşturmayı bizzat sürdüren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, soruşturma açısından çok iyi bir noktada olunduğunu söyledi. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle olayla ilgili herhangi bir teknik bilgi paylaşamayacağını kaydeden Solmaz, "Şüphelinin yakalanması bizim için iyi bir başlangıç oldu. Net bulgularla karşılaştırma yapıldıktan sonra, soruşturma safahatını etkilemeyecek sınırlarda bir açıklama yapacağız. Failin kısa sürede yakalanması soruşturma açısından önem arz ediyor. Şüphelinin bağlantıları araştırılıyor" dedi.
 
Diyarbakır Valiliği’nden olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlimiz İstasyon Meydanı’nda 05.06.2015 günü HDP tarafından yapılan mitingde saat 17.50 sıralarında meydana gelen iki patlamanın faili olduğu değerlendirilen 1 kişi, 06.06.2015 günü gece saatlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma titizlikle yürütülmektedir" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)