E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBomba iddia! Boris Johnson NATO Genel Sekreterliği'ne aday---

Bomba iddia! Boris Johnson NATO Genel Sekreterliği'ne aday

Bomba iddia! Boris Johnson NATO Genel Sekreterliği'ne aday
27 Temmuz 2022 - 16:43 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in gelecek yıl eylülde görevi bırakmasının beklendiği ve yerine geçecek adaylar arasında Johnson'ın da olabileceği iddia edildi.

Birleşik Krallık'ın (BK) önde gelen gazetelerinden Telegraph, eski Başbakan Boris Johnson'ın NATO Genel Sekreterliği görevine aday olabileceğini öne sürdü.

Haberde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in gelecek yıl eylülde görevi bırakmasının beklendiği ve yerine geçecek adaylar arasında Johnson'ın da olabileceği iddia edildi.

Muhafazakar Parti'den parlamenter Richard Drax, "Üstün başarıyla sahip herhangi bir Britanyalı, bu rol için uygun seçim olur. Boris Johnson gerçekten bunu yapmak istiyorsa, tabii ki buna destek veririm" dedi.

Aynı partiden Parlamento üyesi Mark Francois da "Boris Johnson'ın mirasıyla ilgili muhtemelen yıllarca tartışmalar yapılacak. Fakat açık bir gerçek var ki, Rus barbarlığı karşısında Ukrayna'ya kesinlikle sarsılmaz bir destek verdi" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği karşıtı ve Brexit yanlısı tutumuyla tanınan Avrupa Araştırma Grubu'nun (ERG) direktörü Francois, Johnson'ın Ukrayna'nın desteğini de alabileceğini belirterek, "Eğer NATO genel sekreterliği için adaylığını koyarsa, sanırım Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'den referans alabilir" dedi.

Ukraynalı parlamenterden destek

Ukraynalı bağımsız parlamenter Oleksiy Gonçarenko da adaylığını koyması durumunda Johnson'a destek vereceğini söyleyen kişiler arasında yer alıyor.

450 sandalyeli Ukrayna Yüksek Şurası üyesi Gonçarenko, Johnson için "NATO'nun ve Batı'nın karşı karşıya kaldığı zorlukları bildiğinden, görevi Jens Stoltenberg'den almak için en uygun kişi olur" dedi.

Eski Brexit Bakanı David Jones da BK başbakanına destek vererek, "Boris, Batı'nın Putin'e karşı tutumuna liderlik eden kişiydi. İsveç ve Finlandiya'ya gidip, NATO'ya üyelik başvurusu yapmaları için iki ülkenin de lideriyle konuşan Boris'ti" ifadelerini kullandı.

"Ulusal utanç kaynağı"

Öte yandan Britanya Lortlar Kamarası Üyesi Lort Richard Dannatt, adaylığını açıklarsa Johnson'a "karakteri nedeniyle" destek vermeyeceğini söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı Danatt, "Kesinlikle birçok iyi şey yaptı ve Ukrayna'ya tam destek vermesi müthişti. Fakat dürüst davranmaması ve güvensizlik yaratması gibi kişisel meseleler sorun yaratıyor. Boris Johnson'ı uluslararası sahneye çıkarıp daha fazla küçük düşmesine izin vermek istemeyiz. Kendisi ulusal bir utanç kaynağı" dedi.

"Macron veto edebilir"

Ayrıca Savunma Bakanlığı'ndan kimliğini paylaşmayan bir yetkili, Telegraph'a açıklamasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Johnson'ın muhtemel adaylığını veto edebileceğini savundu.

Yetkili, NATO genel sekreterlerinin oybirliğiyle seçildiğini hatırlatarak, Johnson'ın adaylığı durumunda "ABD'nin destek vermesi ve Fransa'nın da ‘evet' demesi lazım" ifadelerini kullandı.

NATO'dan PKK'ya karşı 'iş birliği' açıklaması

 

Orban: Rusya NATO'ya hiçbir zaman saldıramaz

 

Litvanya, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)