E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBölünme planı sonrası Tesla hisseleri yüzde 8 değer kazandı---

Bölünme planı sonrası Tesla hisseleri yüzde 8 değer kazandı

Bölünme planı sonrası Tesla hisseleri yüzde 8 değer kazandı
29 Mart 2022 - 03:07 borsagundem.com

Ağustos 2020'de hisseleri beşe bölünen Tesla, yeni bir bölünme için yatırımcılara danışılacağını açıkladı. Şirketin ABD borsalarında işlem gören hisseleri yüzde 8.03 oranında değer kazandı

Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu ABD'nin ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2 yıl sonra yeni bir hisse bölünme planı açıkladı, hisseler yüzde 8.03 oranında 81.20 dolar değer kazanarak 1.091,84 dolara yükseldi. 

En son 31 Ağustos 2020'de beşe bölünen ve o gün hisseleri yüzde 12.6 oranında değer kazanan Tesla hisseleri, 2020 sonuna kadar tam yüzde 743 oranında kazandırdı. 

YENİ BÖLÜNME PLANI

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla S&P 500 ve Nasdaq'ta hisse bölünmesini sağlamak üzere hisse sayısını artırmak için yatırımcı onayı arayacağını ve tüketici ihtiyari endeksini %2,67 oranında yükseltmeye yardımcı olacağını açıkladı. Hissenin kaça bölüneceğiyle ilgili bir bilgi verilmemesine rağmen yatırımcılar 2020'deki bölünmenin getirdiği kâr ve son günlerde hissenin performansına güvenerek hızla alımlara başladı.

S&P 500'ÜN ARTIYA GEÇMESİNİ SAĞLADI

Tesla hisseleri günü yüzde 8.03 oranında ve 81.20 dolar değer kazanarak 1.091,84 dolara yükselmesi, enerji ve bankacılık hisselerindeki düşüşle eksiye doğru yönelen S&P 500 Endeksi'nin de üçüncü gün üst üste yükselişle günü kapamasını sağladı. 

Tesla hisseleri borsa seansının kapanmasının ardından vadeli işlemlerde de yükselişini sürdürdü. Hisse, borsa kapanış saatinden sonra yüzde 0.36 oranında ve 3.96 dolarlık yükselişle 1.095,80 dolara ulaştı. 

S&P BANKA ENDEKSİ YÜZDE 0.99, ENERJİ ENDEKSİ DE YÜZDE 2.56 DÜŞTÜ

Çin'in finans merkezi Şanghay'da KOVID-19 enfeksiyonlarındaki artışın önüne geçmek için karantina uygulamasının başlamasıyla petrol fiyatlarının düşmesi sonrası S&P enerji endeksi yüzde 2,56 oranında düştü. 

Morgan Stanley'nin ABD bankalarının notunu düşürmesi ve bunun artan risklere ve Fed'in faiz artırımlarının zaten piyasa tarafından fiyatlanmış olma ihtimaline işaret etmesi nedeniyle, finans hisleri seansta zayıf sektörler arasında yer aldı. S&P banka endeksi yüzde 0.99 düştü.

New York borsası haftanın ilk gününde yükseldi

 

Petrol yeni haftaya düşüşle başladı

 

Virüsü dünyaya yayan Çin'de yeni karantina

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum29 Mart 2022 07:13

    Çin otomobil piyasasını alt üst edecek telefon piyasasını etti sırada otomobil piyasası var elektrikli arabalarda lider ülke olacak benzinli ve motorinli arabada almanyaydı elektrikli de Çin olacak ve hiç bir şirket çinle rekabet edemiyecek 5 6 yıl sonra çok bildik markaların batışlarını göreceksiniz zaten avrupada bazı büyük markaların birleşmelerinin tek sebebi batışlarını önlemekti ama bu birleşmeler anca batışlarını öteledi o kadar nokiya nasıl battı hatırlayın halbuki cep telefonunu o çıkarmıştı bir zamanların fotoğraf makinası markaları ne oldu şimdi böyle köklü değişimler illaki birilerini batıracak

  • Kaçan Grup29 Mart 2022 06:50

    bizim kolpacı patronlara benzedi artık