E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBolton'dan bomba açıklama: Yeminli ifadeye hazırım---

Bolton'dan bomba açıklama: Yeminli ifadeye hazırım

Bolton'dan bomba açıklama: Yeminli ifadeye hazırım
24 Haziran 2020 - 16:36 borsagundem.com

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden kovulduktan sonra bomba etkisi yaratan bir kitapla ortaya çıkan John Bolton Trump'ın Şi'den seçim güvencesi istediği konusunda "Yeminli ifadeye hazırım" dedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Trump'ı yerden yere vuran anı kitabının her bir alıntısıyla olay yaratmasının ardından dün piyasaya çıkması sonrası ikinci bombayı patlattı.

Kıdemli neo-con diplomat, Trump'ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'den yeniden seçilmesine yardımcı olmasını istediğine dair kitaptaki iddiasını yeminli ifade vererek teyit etmeye hazır olduğunu söyledi.

Fox News'a konuşan Bolton, Trump-Şi sohbetinin içeriğini Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri, Beyaz Saray avukatı ve adalet bakanlığıyla ele aldığını söyleyerek şöyle dedi:

"Toplantıda bulunan hepimiz yeminli ifade verebiliriz ve ben de bunu yapmaktan mutlu olurum. Bunlar benim anılarım. Ama daha da önemlisi, bence Çin tarafının hatırladığı da bu."

'The Room Where It Happened' (Olayın Gerçekleştiği Oda) isimli anı kitabına göre Trump Şi'den ABD'deki eyaletlerden tarımsal ürün alımını artırararak Kasım 2020 başkanlık seçiminden zaferle çıkmasına yardımcı olmasını talep etti.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ise Kongre oturumunda verdiği yeminli ifadede iddiayı yalanladı.

Bolton: Trump NATO'dan çıkmak istedi

 

Beyaz Saray'dan Bolton için hapis cezası çağrısı

 

SEC uyardı! O hisselere dikkat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muraisavar24 Haziran 2020 20:59

    Murailerin yemini de olmaz sözüne de güvenilmez. Ama ben kafama gore takılırım dersen o da senin bilecegin konu !!!

  • EKRİST24 Haziran 2020 20:54

    Nerden bileceğiz yalan söylemeyeceğini.çok yemin edip yalan söyleyenler var.pos bıyık.Türk düşmanı seni.

  • Nedim24 Haziran 2020 17:31

    Sistem aşağı yukarı her ülkede aynı!  Bu derin devlet soytarısının Türkiye ye nasıl kibirle gelip ypg ye dokunmayın deyip  tehdit ettiğini  hatırlayın.  Tabi münasip şekilde de uğurlanmıştı. Bunlar ülkelerinde huzursuzluk yaratmak için her haltı  yerler.  Gerçekte  hizmet ettikleri güç tamamen farklıdır.  Bizdeki kolu zaten malum!