E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBolton İran Tankeri için Türkiye'yi uyardı---

Bolton İran Tankeri için Türkiye'yi uyardı

Bolton İran Tankeri için Türkiye'yi uyardı
26 Ağustos 2019 - 10:49 borsagundem.com

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Cebelitarık'tan serbest bırakılmasının ardından Mersin limanına doğru seyreden İran petrol tankeri Adrian Darya 1'in engellenmesi gerektiğini söyledi.

ABD yönetimi, İran ile İngiltere arasında yaşanan gerilimin ardından Cebelitarık'tan serbest bırakılarak adı 'Grace 1'den 'Adrian Darya 1'e çevrilen İran'a ait petrol tankerinin Kalamata limanına gitme ihtimali üzerine Yunanistan'a 'yaptırım' mesajı vermişti.  

Adrian Darya 1, Yunanistan'ın 'İran tankerine yardım etmeyeceği' açıklamasının ardından rotasını Kalamata'dan Mersin'e çevirmişti. 

Son olarak, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada tankerin 'limanda ya da denizde boşaltma yapmaması için herkesin görev başında olduğunu' söyledi. 

Bolton, "İran'ın terörü finanse etmek, dünyayı istikrarsızlaştırmak ve uluslararası yaptırımları delmesini engellemek için herkes görev başında. Adrian Darya 1 ile Türkiye'ye giden yasadışı petrolün limanda veya denizde boşaltılmasına izin verilmemeli" ifadelerini kullandı.

Adrian Darya 1'in 31 Ağustos tarihinde Mersin'e ulaşması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dede28 Ağustos 2019 09:13

    sen bızım yaptıgımız uyarıları yap

  • Okie Bokie26 Ağustos 2019 23:34

    Tanker doluysa boşaltıp bırakalım

  • ALAATTİN CAMGÖZ26 Ağustos 2019 16:03

    sen kimsin bizi uyarıyorsun.

  • cehalet.26 Ağustos 2019 19:02

    surieye operasyon yapmanı engelleyen..incirlikte uçaklarını istediği gibi uçuran... senin pilotları ve f35 programını iptal eden... ırakda askerinin başına çuval geçiren... pkk ve ypg yi tırlarla silahlandıran.. suriyede senin 80 bin kişilik ordunu, 1 cümle ile kontrol edebilen... ırakı parçalayan... rusya ya tek başın kafa tutan... sen nerde yaşıyorsun ? ahhaber izleye izleye dünyadna kopmuşsun :D kimmiş ahahahaah aç oku low..

  • Türkoğlutürk 26 Ağustos 2019 13:30

    Gavur abd nin koynunda çıkıp Müslüman ülkelerle dost olmamız gerekir.

  • araptan dost olmaz26 Ağustos 2019 15:38

    müslümanlarla  dost olmakmı....araplar  hiristiyanlardan aldıkları silahlarla birbirlerini öldürüyor :D  :D    

  • salim26 Ağustos 2019 12:10

    Mersine gelecekmiş,,Türkiye mi satın aldı acaba,yeni gemiciklere ilave?

  • BİR DOST26 Ağustos 2019 13:52

    YOK SATIP ARSACIKLAR ALACAKLARMIŞ.

  • Volkan26 Ağustos 2019 11:35

    Gemi rotayı güncellemiş ve Mersin'i iptal etmiş. Bence Süveyş'e yöneldi. Yarın belli olur Girit açıklarına ilerliyor. Fatif ve Yavuz da Kıbrıs doğu ve batısında escortlar ile çalışıyor.

  • Yorum26 Ağustos 2019 11:28

    Uluslararası yaptırım değil abd yaptırımı çiğnenen kurallarda abd kuralları adamlar bi bm yi kurmuşlar bi nato yu kurmuşlar dünyaya istediklerini yaptırıyorlar ama bu işin de bi 40 50 yılı var sonra abd çöker

  • ?26 Ağustos 2019 11:03

    Sanane...Sanane... ? Türk kara sularında gereği yapılır... Savaş da düşman esir ve yaralıların bile hakları vardır. Bolton gerçek dışı ve keyfi açıklamalar ile Türkiyeyi etki altına alamaz.tük milletinin geçmişteki davranışları ve mazlumun yanında oluşu değiştirilemez...