E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBolsonaro'dan 'Macron özür dilesin' şartı---

Bolsonaro'dan 'Macron özür dilesin' şartı

Bolsonaro'dan 'Macron özür dilesin' şartı
27 Ağustos 2019 - 22:40 borsagundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon için G7 ülkelerinin yaptığı 22 milyon dolarlık yardımı ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'kendisine yaptığı hakareti geri alması' durumunda kabul edeceğini açıkladı.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon ormanlarında devam eden yangının söndürülmesi için G7 ülkelerinin yaptığı 22 milyon dolarlık yardımı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, 'kendisine yönelttiği hakaretleri geri alamsı' halinde kabul edeceğini söyledi.

Macron'un kendisine 'yalancı' dediğini söyleyen Bolsonaro gazetecilere verdiği demeçte, "İlk başta, Macron bana karşı yaptığı hakaretleri geri çekmek zorunda" dedi. 

'CANIM İSTERSE CEVAP VERİRİM'

Bolsonaro, "Macron önce sözlerini geri alacak, sonra resmi olarak teklif edecek, ben de belki canım isterse cevap veririm" açıklamasını yaptı. 

Yardımın G7 bloku tarafından sunulmasına rağmen, eleştiri oklarını Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un üzerine yönelten Bolsonaro, "Gördüklerim ülkemizin, egemenliğinin Amazon üzerinden tartışılmak olduğu" değerlendirmesinde bulundu. 

'AMAZON KONUSUNDA HER ŞEYİ YOK ETMESİNE İZİN VEREMEYİZ'

Bolsonaro’nun bu çıkışından sonra Macron'dan cevap gecikmedi. Fransa Cumhurbaşkanı, "Onun egemenliğine saygı duyuyoruz, ancak Amazon konusunda onun her şeyi yok etmesine izin veremeyiz" dedi. 

Macron, Brezilya’nın Japonya’da düzenlenen G20 Zirvesi'nde verdiği sözleri ihlal ettiğini ve bu durumun Güney Amerika Ortak Pazarı (Mercosur) ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki anlaşmanın geleceğini riske attığını savunmuştu. Macron, Brezilya’nın ülkenin 'yüksek değerlerini' kaldırabilecek bir başkan seçmesini gerektiğini söylemişti. 

Bolsonaro ise, Facebook hesabından Macron'un karısı ile alay eden bir mesaj yayınlamıştı.

NASA verileri o yangının rekor düzeye ulaştığını gösteriyor

 

Trump'tan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bravo Macron 28 Ağustos 2019 09:43

    Macronun her kelimesine katılıyorum. O ormanlar sadece Brezilyanın değil dünyanın insanlığının malı aslında tüm ülkelerdeki ormanlar için durum aynı. Brezilyadaki ormandan Türkiyedeki çocuk da oksijen alıyor. İklim dengesi sıcaklık oksijen karbon su dengesi korunsun diye o ormanlar yaratıldı insan yok etsin diye değil. Ormanlar yok edildikçe yaşam zinciri bozulur sıcaklık artar oksijen su toprak bitki arılar canlı azalır. 

  • komik28 Ağustos 2019 08:52

    Seni kimler konuşturuyor bu kadar acaba yanında kadın diye taşıdığın teyzenin dayıları mı var yoksa onlara mı güveniyorsun itin önde gideni milletin aklı yok mu nasıl bir başkan isterse öyle bir başkan seçer ayrıca Brezilya'nın iç işlerine karışmak senin haddin değil antidemokratik piçler...

  • Berber bekri28 Ağustos 2019 03:38

    Ulen 20 yaş büyük eş ne demek evlatlık vardım de macron micron adam haklı....

  • Ali veli28 Ağustos 2019 00:27

    Maron adam ol bir ülkenin başındaki adamla konusuyorsun

  • D127 Ağustos 2019 22:57

    Macron gitsin, ayağını sehpaya koyarak, Fransayı aşağılayan İngiltere başbakanı Boris Jonson'a fırça atsın