E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBOJ'dan fiyat istikrarında kararlı duruş---

BOJ'dan fiyat istikrarında kararlı duruş

BOJ'dan fiyat istikrarında kararlı duruş
26 Aralık 2018 - 08:52 borsagundem.com

BOJ/Kuroda: Fiyat istikrarı hedefini başarmak için ne gerekiyorsa yapma duruşumuzda değişiklik yok

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, fiyat istikrarı hedefini başarmak için BOJ'un ne gerekiyorsa yapma duruşunda bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Japon iş dünyasının lobi kuruluşu Keidanren'de konuşan Kuroda, "BOJ'un fiyat istikrarı hedefini bayarmak için elinden geleni yapmak duruşunda değişiklik yok. Fiyat istikrarı hedefini başarmak için dana fazla zamana ihtiyaç var" dedi. Kuroda, BOJ'un fiyat istikrarı hedefine doğru adım adım ilerleyeceğini de vurguladı.

BOJ'un politikasının fayda ve maliyetleri arasında dengeyi sağlarken uygun politikayı araması gerektiğinide belirten Kuroda, "BOJ para politikasını, enflasyonda kademeli hıslanma tarafından desteklenen positif ekonomik konjonktürü başarmak için yönlendiriyor" diye konuştu.

BOJ'in ekonomiye yönelik aşağı yönlü riskler, özellikle deniz aşırı riskler konusunda daha bilinçil olması gerektiğinin görüldüğünü ifade eden Kuroda, "BOJ, güçlü parasal gevşemenin sürdürülebilirliğinin yan etkileri konusunda bilinçli olmalı. Şu anda içinde bulunduğumaza benzer karmaşık durumlarda BOJ'un bir taraftan teşviklerin fayda ve maliyetlerini değerlendirirken, diğer taraftan güçlü gevşemeyi sabırlı şekilde sürdürmesi gerekli" dedi.

Global ekonomik belirsizliklerin arttığına işaret eden ancak Japonya'nın toparlanmasının herhangi bir dış şoku savuşturmak için yeterine dirençli hale geldiğini vurgulayan Kuroda, "Hisse senedi piyasası biraz istikrarsız. Dalgalanmalar kısmen global ekonomiyi saran çeşitli risklere yönelik algı değişiklikleri kaynaklı. BOJ, global piyasa gelişmelerini ve çeşitli riskleri dikkatle değerlendirmeye devam edecek" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)