E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBOJ'da yeni Başkan belli oldu mu---

BOJ'da yeni Başkan belli oldu mu

BOJ'da yeni Başkan belli oldu mu
08 Ocak 2018 - 08:57 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Abe, "Merkez Bankası Başkanı Kuroda 43 yılın en yüksek seviyesindeki iş bulabilirlik oranları ile benim beklentilerimi karşıladı dedi. Ancak...

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'dan ekonomide fiyatları yükseltmeye yönelik çabalarını devam ettirmesini istedi.

Ancak Abe, Kuroda'yı ikinci bir 5 yıllık dönem için BOJ Başkanı olarak atayıp atamamaya henüz karar vermediğini de söyledi.

Abe ayrıca, hükümetin büyümeyi artırmak için BOJ ile birlikte çalışmaya devam edeceğini, bu şekilde deflasyonun sona erdiğine dair resmi duyuruyu mümkün olan en erken tarihte yapabileceğini ifade etti.

"Başkan Kuroda 43 yılın en yüksek seviyesindeki iş bulabilirlik oranları ile benim beklentilerimi karşıladı" diye konuşan Abe, "Kendisinden çabalarının devam ettirmesini istedim. Ancak, nisan ayında BOJ'un başına kimin geleceği konusunda henüz kararını vermedim" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)