E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ'da muhalefet artışa geçti---

BOJ'da muhalefet artışa geçti

BOJ'da muhalefet artışa geçti
26 Kasım 2013 - 08:24 borsagundem.com

BOJ tutanaklarına göre 3 üye ekonomik görünüm raporuna muhalefet etti

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) 31 Ekim'de yapılan Politika Kurulu toplantısının bugün yayınlanan tutanaklarına göre Kurul üyelerinden 3'ü, bu toplantının ardından yayınlanan yarıyıl ekonomik görünüm aporuna muhalefet ettiler.

Muhalif 3 üyeden 2'si, ekonomik görünüm raporunda BOJ'un ekonominin karşı karşıya olduğu aşağı yönlü riskleri önplana çıkarmasını isterken, 1 üye ise fiyat artışına yönelik ifadede değişiklik talep etti.

BOJ kararına muhalefet eden 3 üye ayuri Shirai, Takehiro Sato ve Takahide Kiuchi olurken, Shirai ekonomik görünüm raporunda "Aşağı yönlü risklere dikkat gösterilmeli" ifadesini, Sato ise 'Ekonomide  riskler bir miktar aşağı yönlü" ifadesini görmek istediğini belirtti. BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefinin daha esnek yapılması yönündeki görüşleri ile bilinen Kiuchi de "Fiyatlar büyük olasılıkla ılımlı artış trendini devam ettirecek" ifadesinin kullanılmasını talep etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)