E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ'a göre ekonomi toparlanıyor---

BOJ'a göre ekonomi toparlanıyor

BOJ'a göre ekonomi toparlanıyor
15 Ocak 2015 - 10:57 borsagundem.com

BOJ 9 ekonomik bölgeden 8'inde ekonomik görünümü korudu 1'inde düşürdü

Japonya Merkez Bankası ülkenin yerel ekonomilerinin çoğunda görünüme dair değerlendirmesini korudu ve birinde düşürdü. BOJ'un çeyreklik dönemler halinde yayınlanan ve sakura raporu olarak bilinen bölgesel ekonomi raporunda merkez bankası sadece  Hokkaido bölgesi için değerlendirmelerini aşağı çekti ve "Bir trend olarak bölgelerin çoğu toparlanıyor ya da ılımlıca toparlanıyor" denildi.
BOJ'un açıklamasında vergi artırımı sonrasında talepte yaşanan düşüşün 9 ekonomik bölgeden 8'inde etkisini kaybetmnekte olduğu ifade edildi.
Satış vergilerindeki artırımın ardından ekonomide beklentilerin çok üzerinde bir gerileme yaşanmış olması ve bunun petrol fiyatlarındaki düşüşle birleşmesi, BOJ'u Ekim ayının sonlarında ek canlandırma önlemleri almaya zorlamıştı. Bugün açıklanan değerlendirmeler bölgesel ekonomilerin halen satış vergisi artırımının etkilerini üzerinden atmaya çalışıyor.
Bu ekonomilerin pek çoğu Abenomics'in büyüme politikalarından çok fazla etkilenmedi ve zayıf yenin yan etkilerinden olumsuz etkilendi. Para birimindeki değer kaybı bölgelerin ithalat
fiyatlarını yukarı çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)