E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ teşviki sabit tuttu---

BOJ teşviki sabit tuttu

BOJ teşviki sabit tuttu
18 Şubat 2015 - 06:32 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası (BOJ), rekor düzeydeki parasal teşvikte değişiklik yapmayarak sürdürme kararı aldı

Japonya Merkez Bankası (BOJ), rekor düzeydeki parasal teşvikte değişiklik yapmayarak sürdürme kararı aldı. Alınan kararda BOJ Guvernörü Haruhiko Kuroda’nın resesyondan toparlanmayı canlandırma çabaları ve enflasyondaki yavaşlama ile mücadeleyi sürdürmesi etkili oldu.

Merkez bankası, Çarşamba günü Tokyo’da yapılan açıklamaya göre parasal tabanı yıllık bazda 80 trilyon yen (670 milyar dolar) seviyesinde artıracak.  Söz konusu karar Bloomberg anketine katılan 35 ekonomist tarafından doğru şekilde tahmin edilmişti.

Japonya hisse senetlerinin yedi yılın zirvesinde olması ve ihracattaki yükselişin üretime desek olması ek genişleme için aciliyeti azaltıyor.  Mitsubishi UFJ Research and Consulting Co. ekonomistlerinden Shinichiro Kobayashi’ye göre yine de petrol fiyatlarındaki yüzde 50’lik düşüş bir deflasyon krizini tetikleme riski barındırıyor ve merkez bankasının tüketici fiyatlarındaki artışı yüzde 2 seviyesine ulaştırma çabalarına engel teşkil ediyor.

Credit Agricole SA ekonomistlerinden Kazuhiko Ogata, “Şu an teşviki artırmak için uygun zaman değil. BOJ verilere bakarak toparlanmanın gücünü anlamaya çalışıyor. Banka enflasyonu hedefe yöneltmek için Ekim ayında ek genişlemeye gidebilir” dedi.

Yen dolar karşısında BOJ kararının ardından güçlendi, ardından kazançların bir kısmını geri vererek yüzde 0.1 yükseliş ile Tokyo saati ile 12:13’te 119.13 yenden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)