E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ teşviki değiştirmedi---

BOJ teşviki değiştirmedi

BOJ teşviki değiştirmedi
30 Nisan 2015 - 07:48 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası, enflasyonun yavaşlamasına rağmen teşvikleri artırmadan kaçındı

Japonya Merkez Bankası (BOJ), enflasyonun durma noktasına gelmesine rağmen, parasal teşviki artırmadan kaçındı. BOJ Guvernörü Haruhiko Kuroda, gerileyen petrol fiyatlarının yarattığı etkinin yok olması ile birlikte enflasyonun yeniden ortaya çıkacağını belirtiyor.

Japonya Merkez Bankası, parasal tabanı yıllık bazda 80 trilyon yen (672 milyar dolar) genişletme planını sabit tuttu. Bloomberg News anketine katılan 34 ekonomistin 32’si kararı doğru şekilde tahmin etti. BOJ Perşembe günü ilerleyen saatlerde güncellenmiş enflasyon ve büyüme tahminlerini sunacak. Kuroda, bir basın brifingi gerçekleştirecek.

Kuroda teşvik düzeyini sabit tutarak, ABD ve Çin ekonomilerinde son çeyrekte yaşanan zayıflığın Amerikan istihdam artışları ve Çin teşvikleri ile terse dönüp dönmeyeceğini değerlendirmek için kazanmış oldu.

Tokyo’daki Dai-ichi Life Research Institute ekonomistlerinden Yoshiki Shinke, “Toparlanma belirgin bir biçimde hayal kırıklığı yarattı. Kuroda artan ücretler gibi bazı pozitif işaretler dikkate alınarak bekleyebilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)