E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ kararı sonrası piyasalar hareketlendi---

BOJ kararı sonrası piyasalar hareketlendi

BOJ kararı sonrası piyasalar hareketlendi
28 Nisan 2016 - 08:20 borsagundem.com

Japon Merkez Bankası BOJ'un para politikası kararı sonrası Asya hisse senetleri kazançlarını geri verdi.

Japon yeni, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) beklenmedik bir şekilde rekor büyüklükteki teşvik programına ek yapmaktan kaçınmasının ardından son sekiz ayın en hızlı artışını gerçekleştirirken, Asya hisse senetleri kazançlarını geri verdi ve ABD endeks vadeli kontratları geriledi. Ham petrol, Fed'in faiz artırımının kademeli olacağını bir kez daha vurgulamasının ardından, varil başına 45 doların üzerinde tutundu.

Borsaların genelinde yüzde 1'e yakın düşüş yaşandı. Japonya'da ise merkez bankası BOJ'un para politikasında bir değişikliğe gitmemesinin ardından borsa öğleden sonra erken saatlerde yüzde 3 düşerek 16,775.96 puan seviyesine geriledi.

BOJ faiz politikasını değiştirmedi

Borsa BOJ kararının henüz açıklanmadığı sabah seansını ise bankanın parasal destek önlemlerini artıracağı beklentileriyle yüzde 1.4 yukarıda kapatmıştı.

ABD'de Fed'in Haziran ayında faiz artışına gideceğine dair güçlü sinyaller vereceği korkularının yatışması üzerine Wall Street dün hafif yükselişlerle kapandı.

Asya piyasaları hareketlendi

Dow Jones yüzde 0.28 artarak 18,041.55 puandan kapanırken, S&P 500 yüzde 0.16 artışla 2,095.15 puan oldu. Nasdaq endeksi ise yüzde 0.51 kayıpla 4,863.14 puana geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)