E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ faizleri değiştirmedi---

BOJ faizleri değiştirmedi

BOJ faizleri değiştirmedi
16 Haziran 2020 - 08:06 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası para politikasında değişikliğe gitmeyerek faizleri eksi yüzde 0.1 seviyesinde tuttu ve varlık alımını sabit bıraktı

Japonya Merkez Bankası para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmedi ve korona virüse tepki niteliğindeki tedbirlerin boyutuna ilişkin tahminini yükseltti. Banka ayrıca, pandemiden hasar gören ekonomisini desteklemek için ihtiyaç duyulduğunda daha fazlasını yapma taahhüdünde bulundu.

Merkez Bankası tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre, faiz oranları ve varlık alımlarını değiştirmedi. 

Banka, virüs önlemlerine yönelik hazırlanan paketin büyüklüğüne ilişkin tahminini 75 trilyon yenden 110 trilyon yene (1 trilyon dolar) yükselttiğini duyurdu. Bu tahmin revizyonu, Başbakan Shinzo Abe'nin, Japonya Merkez Bankası'nın programlarından birine bağlı tedbirler dahilinde işletmelere yönelik yardımını artırma kararından sonra geldi.

Banka ayrıca özel sektör tahvil ve ticari kağıt varlıkları için üst sınırı değiştirmeyerek toplam 20 trilyon yende tuttu.

Yen bu gelişmeler sonrası dolar karşısında hafifçe düştü. Dolar gün ortasında 107.39 seviyelerinden 107.54 yen seviyesine kadar tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)