E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ faizi değiştirmedi, enflasyon tahminini düşürdü---

BOJ faizi değiştirmedi, enflasyon tahminini düşürdü

BOJ faizi değiştirmedi, enflasyon tahminini düşürdü
27 Nisan 2017 - 06:56 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası politika faizini ve teşvik programını değiştirmezken, enflasyon tahminini düşürdü

Japonya Merkez Bankası (BOJ), teşvik politikalarını değiştirmezken, enflasyon tahminini düşürdü. Bu durum, daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki parasal gevşemeden çıkışın halen çok uzakta olduğunun altını çiziyor.

BOJ, perşembe günü gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, fiyatları yukarı yönde desteklemek için, iki politika faizinin ve varlık alımlarının kullanılmaya devam edileceğini kaydetti. Bu karar, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tümü tarafından tahmin edilmişti. BOJ, bu ve gelecek mali yıl için büyüme tahminlerini hafifçe yükseltti.

Küresel talep iracatı desteklerken ve ekonomik büyümeye ılımlı bir katkı sağlarken, dört yıldır uygulanmakta olan olağandışı parasal teşvik fiyatlarda yalnızca küçük çaplı artışlara yol açıyor. BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, geçen hafta yaptığı açıklamada, enflasyonun oldukça durgun olmasından dolayı, genişlemecipara politikasının ve varlık alımlarının bir süre daha devam edeceğini kaydetmişti. Bu durum, BOJ'un ABD ve Avrupa merkez bankalarınının ne kadar gerisinde kaldığını işaret ediyor.

Credit Suisse Group AG baş Japonya ekonomisti Hiromichi Shirakawa, "Enflasyon BOJ için hayalkırıklığı," dedi ve "Ekonomi iyiye gidiyori, ancak bu tek başına BOJ'u memnun etmiyor. Ekonomik toparlanmanın enflasyona görünür bir şekilde nasıl ve ne zaman yansıyacağı açık değil" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)