E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBOJ da Fed'e ayak uyduracak---

BOJ da Fed'e ayak uyduracak

BOJ da Fed'e ayak uyduracak
10 Temmuz 2013 - 07:10 borsagundem.com

BOJ'un ekstra parasal genişleme yapacağı tahminleri azalıyor

Japon ekonomisindeki iyileşmenin, enflasyonu destekleyebileceği yönündeki sinyaller üzerine ekonomistler, Japonya Merkez Bankası'nın rekor düzeydeki parasal genişleme tedbirlerini artıracağı tahminlerini azaltıyor.
Bloomberg'in 8 Temmuz'daki anketine katılan 20 ekonomistin 13'ü önümüzdeki 6 ayda ekstra parasal genişleme öngörmeyerek, Mayıs'taki tahminlerinin değiştiğine işaret etti. Son ankete katılan ekonomistlerin tamamı BOJ yönetim kurulunun bugün başlayan 2 günlük toplantıda tahvil alımlarının boyutunu aynı seviyede bırakacağını öngörüyor.
BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda Haziran'Da tahvil piyasasındaki volatiliteyi sınırlamak için ekstra önlemler alarak, analistleri ve yatırımcıları Nisan'da teşvikleri artırmasının ardından yeni genişleme hamlelerinden kaçınacağına ikna etti. BOJ'un bu haftaki para politikası toplantısının sonunda açıklanacak olan tahminler, bankanın Kuroda ve Başkabak Shinzo Abe'nin yüzde 2 enflasyon hedefine ne kadar hızlı ulaşabileceğine dair son düşünceleri ortaya koyacak.
BOJ'un ufak adımlar atma konusunda bir hayli  isteksiz olduğunu belirten Dai-ichi Life Research Institute'ün başekonomisti Yoshiki Shinke, "Fiyat görünümlerini değiştirmeleri gerekecek kadar büyük bir şey oluncaya kadar bu tutumlarını koruyacaklar" yorumunda bulundu.
Japonya Merkez Bankası'nın Nisan'Daki tahminlerine göre planlanan vergi artışlarının etkisinin dışında kalan fiyatlar Nisan 2015'te başlayacak yılda yüzde 1.9 artacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)