E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ: Çin ekonomisi toparlanır---

BOJ: Çin ekonomisi toparlanır

BOJ: Çin ekonomisi toparlanır
26 Şubat 2019 - 09:04 borsagundem.com

BOJ Başkanı Kuroda, "Çin ekonomisi yılın ikinci yarısında toparlanır" dedi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Çin'in ekonomik büyümesinin hükümet tarafından alınan teşvik tedbirlerinin etkisi ile bu yılın ikinci yarısında toparlanacağını öngördü.

Japonya Parlamentosu'nda konuşan Kuroda, "Çin ekonomisi, şirketlerin Çin-ABD ticari geriliminin etkilerini hissetmeleriyle birlikte geçen yılın ikinci yarısında oldukça ciddi şekilde yavaşladı. Ekonomi bu yılın ilk yarısında sakin, durgun kalmaya devam edebilir, ancak otoritelerin aldığı mali ve parasal teşvik tedbirlerinin etkisi ile ikinci yarıda büyük olasılıkla toparlanacaktır" dedi.

Parlamentodaki konuşmasında Japon ekonomisine de değinen Kuroda, Ekim ayında yapılması öngörülen satış vergisi artırımının 2014 yılında yapılan artırıma göre hanehalkı üzerinde net yükünün daha küçük olacağını savundu.Kuroda, "BOJ, satış vergisi artırımını nekonomiye etkmisini dikkatli şekilde izliyor. Ekim ayındaki tüketici güveni, istihdam ve gelir şartlarına bağlı olarak satış vergisi değişebilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)