E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoJ borsaya desteğini sürdürecek---

BoJ borsaya desteğini sürdürecek

BoJ borsaya desteğini sürdürecek
30 Mart 2021 - 08:34 borsagundem.com

BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda, aşırı gevşek para politikasına çıkılmayacağını ve bankanın ihtiyaç duyulduğu takdirde borsa yatırım fonu alımına devam edeceğini açıkladı.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, KOVID-19 salgının bastırılmış olması sonrasında da piyasa gelişmelerini yakından izlediklerini ve BoJ'un ihtiyaç olması halinde borsa yatırım fonu almaya devam edeceğini söyledi.

Kuroda, "Borsa yatırım fonu alımını sone erdirme veya elimizdeki  fonları satma planımız kesinlikle yok. BYF alımlarını esnek ve çabuk  bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ultra gevşek para politikasından çıkmak kesinlikle söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Japon ekonomisinin dış talepte toparlanma ve uygulanan gevşek para politikası ile devlet teşvik paketinin etkisi ile iyileşmeye  devam etmesinin muhtemel olduğunu belirten Kuroda, "BoJ, 12 trilyon yen tavanı içinde ihtiyaç olduğunda borsa yatırım fonu almaya devam  edecek" dedi.

Kuroda, BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirme planı olmadığını ve fiyat istikrarı hedefini mümkün olan en erken tarihti başarmak için gevşek para politikasını sürdüreceğini de vurguladı.

BoJ, Borsa Yatırım Fonları alım stratejisinde değişiklik

 

Asya borsalarında düşüş, BOJ faizi değiştirmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)