E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoğazlar kapanırsa Türkiye kaybeder---

Boğazlar kapanırsa Türkiye kaybeder

Boğazlar kapanırsa Türkiye kaybeder
03 Aralık 2015 - 14:02 borsagundem.com

Rus petrol şirketi Transneft Başkanı Nikolay Tokarev, boğazların tanker geçişine kapatılması durumunda Türkiye'nin gelir kaybedeceğini açıkladı

Rus petrol şirketi Transneft Başkanı Nikolay Tokarev, Boğazlar'ın Rus petrolü sevkıyatına kapatılması halinde Türkiye'nin yıllık kaybının 440 milyon doları bulacağını söyledi.

Boğazlar'ın kapatılması durumunda 110-115 milyon ton petrol ve petrol ürününün farklı yollardan sevk edilmesi gerekeceğini belirten Tokarev, "Türkler de hesap yapmayı biliyor. 1 ton petrolün sevkiyatı ortalama 3 dolar. Maksimum 4 dolar olabilir. 110 ile 4'ü çarptığımızda, Türkiye'nin yaşayacağı kayıp ortaya çıkar" dedi.

'BALTIKLAR'A YÖNELEBİLİRİZ'

Tokarev, Rus tankerlerinin Kazakistan ve Azerbaycan gibi ülkelerin petrolünü de taşıdığını ifade etti. Rus yetkili, "Eğer sadece Rus üreticilere kısıtlama getirilirse, o halde ürünlerimizi Baltıklar'a yönlendirebiliriz. Baltıklar'daki limanlarda fazla hacme sahibiz. Ayrıca demiryolu üzerinden sevkiyat imkanı da var. Yani, petrolümüzü sorunsuz şekilde sevk edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yola devam03 Aralık 2015 17:49

    Bogazları tek İsraile usa ha birde rızaya açalım diğerlerine kapatalım geçmek isteyen dolar veya altın versin birde gemiler imamhatip yaptırırsa izin verelim ama gemiler parelel yapıyla bağlantılı ise onların deposuna girelim muz ariyalim depoda piyano saat ve altın bulursak bizimdir ha birde bornoz ve kese bulursak el koyarız

  • hadimi önder ünüvar03 Aralık 2015 17:36

    TÜRKİYENİN BAŞINDAKİ BELADAN BÜYÜK BELA YOKTUR.DAHA DUUUURRR... BAŞIMIZA DAHA NE BELALAR AÇACAK.DESPOT HERİF..

  • it sürüsü03 Aralık 2015 14:28

    simdi bizimi dusunutorsunuz? isinize gelene yasak, sıkıyorsa bunada yasak getir.

  • cemil03 Aralık 2015 14:16

    AB ile ABD nin kıs kıs güldüğünden eminim.Bize,kahramansın,aslansın deyip,öne sürüyorlar,sonra da geri çekilecekler,olan bize olacak.

  • erdi03 Aralık 2015 14:14

    Bu iş bir an önce barışçıl yollardan çözülmeli,yoksa iş kötüye gidiyor.