E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoğaziçi Zirvesi yarın başlıyor---

Boğaziçi Zirvesi yarın başlıyor

Boğaziçi Zirvesi yarın başlıyor
08 Aralık 2015 - 04:54 borsagundem.com

Çırağan Sarayı'nda 80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının ünlü isimlerini buluşturacak zirvenin bu yılki teması "Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah"

80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla 9-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan 6. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl "Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah" temasıyla düzenlenecek.

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ev sahipliğinde Çırağan Sarayı'nda gerçekleşecek zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor. Yoksulluğu yok etmek ve refah taban seviyesini büyütmek için her alanda yapılabilecek çalışmaların irdeleneceği zirvede bu yıl ayrıca Katar'daki yatırım fırsatları değerlendirilecek. Geçen yıl 560 milyon dolarlık iş hacmi yaratan zirvede, bu yıl Türkiye ile katılımcı ülkeler arasında 750 milyon dolarlık ön anlaşma imzalanması bekleniyor. Etkinlikte, Katar, Tunus, ABD, Fas, Lübnan başta olmak üzere çok fazla ülkeden, OECD, Dünya Bankası ve Uluslararası Enerji Ajansı gibi uluslararası kuruluşlardan toplamda 149 önemli isim konuşma yapacak.

TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, küresel ekonominin kırılganlıklarını azaltmak ve sürdürülebilir kalkınmayı tesis etmek için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)